RASVETLJENA LIKVIDACIJA ŠKALJARACA NA KRFU: Ubice se krile među migrantima, ali ih je policija opkolila

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka policija uhapsila je u utorak tri osobe umešane u likvidacije "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 23. jula!

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Ubijeni Alan Kožar

Ubice, za koje se sumnja da su pripadnici "kavačkog klana", imali su kod sebe lažne hrvatske i češke pasoše, piše podgorički list Dan, ne navodeći nacionalnost uhapšenih. S druge strane, grčki mediji do zaključenja ovog broja nisu objavili detalje ove akcije. Jedino se na nekoliko portala, među kojima je i Corfutvnews, mogla naći vest da je za 24 sata na aerodromima na jonskim ostrvima uhapšeno 22 stranaca koji su pokušali da se ilegalno ukrcaju na letove za inostranstvo.

 

Predati tužilaštvu

Kako navodi ovaj portal, upravo na aerodromu na Krfu, gde su ubijeni Kožar i Hadžić, uhapšeni su muškarci koji su kod sebe imali tuđe pasoše. Oni su pokušali da se ukrcaju na let za Grčku kada ih je policija opkolila i privela. Oni su predati tužilaštvu i njihova sudbina zasad nije poznata.

Plaćeni ubica "kavčana" vadi se na Vukotića

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Milošević

Mario Milošević, za kojeg se veruje da je ubio više osoba za račun "kavačkog klana", oglasio se nakon puštanja na slobodu Jovana Vukotića, vođe "škaljaraca". Vukotića je Srbija izručila Crnoj Gori, koja ga je tražila zbog pokušaja tri ubistva. Nakon što je u tim predmetima oslobođen, on je izašao iz Spuža, pa je opet uhapšen "greškom" jer nije mogao da odgovara za drugo delo koje ne stoji u zahtevu za izručenje, zbog čega je ubrzo ponovo pušten na slobodu. Milošević sada traži ista prava.

- Ja sam 25. februara pušten na slobodu jer mi je prekinuto izvršenje kazne zatvora. Nakon toga uhapšen sam odmah na kapiji zatvora. Po dolasku u prostorije CB Podgorica "greškom" sam uhapšen i to zbog krivičnog dela za koje nisam izručen Crnoj Gori (ubistvo Miodraga Kruščića) - naveo je ovaj ubica u saopštenju za javnost.

U izveštajima grčkih medija o masakru na Krfu navodi se da na slučaju radi specijalna policijska jedinica iz Atine koja se bavi borbom protiv organizovanog kriminala. Ista ekipa radi i na rasvetljavanju ubistava istaknutih pripadnika "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su 19. januara izrešetani u restoranu u Atini. U rešavanju ovih ubistava oni su se za pomoć obratili i srpskoj policiji.

- Pomoć od srpskih kolega grčki policajci tražili su u pronalaženju i eliminisanju jezgra kriminalnih klanova, za koje smatraju da su našli uporište u srpsko-crnogorskoj zajednici u Atini - navode tamošnji mediji.

 

Glumili Slovence

Podsetimo, Kožar i Hadžić ubijeni su u vili koju su iznajmili 21. juna na dva meseca. Kobnog dana vratili su se sa plaže kada su ih napadači zaskočili i izrešetali sa ukupno 29 metaka u predelu grudi i glave. Tela je pronašla maserka koja je došla u vilu po ranijem dogovoru sa ubijenima. Policija je odmah blokirala aerodrome, a u potragu je uključena i obalska straža kako bi se sprečilo da ubice napuste ostrvo. I ubijeni "škaljarci" imali su falsifikovane pasoše. Obojica su se predstavljali kao Slovenci, Alan kao Robert Bitenc, a Damir kao Martin Pospišek.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading