OMANUO ISPORUKU 240 KILA KOKAINA: Marjan likvidirao policajca, pa izrešetan u kamenolomu

Autor: S. STEPANOVIĆ

Hronika

30.07.2020

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Urugvaju uhapsila je u petak Hernandesa Oliveira da Silvu (38) zvanog Majk zbog sumnje da je naručio ubistvo Zaječarca Marjana Jocića (39), koji je 5. maja ove godine nađen mrtav u kamenolomu u Brazilu. Nekoliko dana ranije uhvaćen je i Hrvat Luka Marić (28), koji je, kako se sumnja, izvršio egzekuciju. Veruje se da je i Jocić radio za Da Silvu i po njegovom nalogu ubio jednog policajca.

RepublikaFoto: bandab/Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

- Policija je raspisala potragu za narko-bosom Majkom zbog smrti policajca Samira Skandara i njegovog saradnika Alvarija de Paula Silve, koji su ubijeni u novembru prošle godine, kao i zbog sumnji da je naredio likvidaciju Jocića. Da Silva se bavio međunarodnim trgovanjem narkotika, a Marjan je u poslednjem zadatku imao naređenje da isporuči 240 kilograma kokaina iz Bolivije u Belgiju, ali je to policija sprečila verovatno zbog Skandarove dojave, koju je platio glavom - otkriva izvor iz istrage.

Lažirao svoju smrt!

Foto: Interpol.com/printscreen
Poternica za Da Silvom

Da Silva je osmislio filmsku priču kako bi izbegao robiju, ali ipak u tome nije uspeo.

- Lažirao je svoju smrt 22. juna u Brazilu. Platio je pogrebno mesto, postavio nadgrobni spomenik, a sredio je i čitavu dokumentaciju u kojoj piše da je umro od srčanog udara u Paragvaju. Čak je u prevaru umešao rodbinu, koja je davala čitulje u novinama.

- Dragi naš Hernandese, počivaj u miru. Molimo se za večni spokoj tvoje duše... - glasili su neki od brojnih oproštaja.

Majk je Samiru dao naređenje da otme i ubije osobu zvanu Ptica Trkačica, ali ga ovaj nije poslušao, pa je to probudilo velike sumnje kod njega. Ubrzo je otkrio da je Skandar zapravo policajac, pa je naredio Jociću da ga ubije. Nekoliko dana nakon te likvidacije i Jocić je pronađen mrtav.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading