VUKOTIĆU SLOMLJENO SRCE: Čemu da se nadam, ubili su mi oca i kuma

Autor:

Hronika

30.07.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Jovan Vukotić (39), koji je označen kao vođa "škaljaraca", zbog nedostatka dokaza neće odgovarati za pokušaj ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana" Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Takođe, prema odluci Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, njemu se neće suditi ni za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge jednog od šefova "kavčana" Radoja Zvicera.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online
Foto: Ilustracija

Sačekuše

Nakon izlaska iz spuškog zatvora "ozloglašeni" Kotoranin poručio je da ne može da slavi slobodu, budući da je tokom vođenja postupka protiv njega ostao bez dve bliske osobe.

- Ne mogu da se radujem pobedi pravde nakon svega što mi se desilo. Ubijen mi je otac na kućnom pragu, a mediji su ga bespoštedno klevetali. Takođe je ubijen i moj kum Igor Dedović - poručio je Vukotić preko advokata Zore Dobričanin Nikodijević.

Vođa "kavčana" ide na robiju!

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Slobodan Kašćelan

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda kojom je vođa "kavčana" Slobodan Kašćelan osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića, dok je Marković osuđen na dve godine zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana. Njih dvojica su bili nerazdvojni prijatelji sve do događaja koji se odigrao na parkingu Vile "Marija" u Prčnju krajem aprila 2010. godine.

Kašćelan je tog dana sedeo u restoranu sa dvojicom prijatelja kada mu je prišao Marković i povišenim tonom mu rekao da izađe. Kašćelan je izašao, uputio se ka svom autu i izvukao revolver. Jedan na drugog tada su ispalili više hitaca, ali nije utvrđeno ko je prvi povukao obarač.

Podsetimo, Dedović je izrešetan u januaru ove godine sa Stevanom Stamatovićem dok su sa porodicama večerali u jednom restoranu u Atini. Veruje se da isti "eskadron smrti" stoji i iza ubistva Vukotićevih saradnika Alana Kožara i Damira Hadžića u vili na Krfu prošle nedelje. Vukotićev otac Veselin ubijen je u aprilu 2019. ispred porodičnih apartmana u Dobroti. U vreme oba slučaja Jovan se nalazio u zatvoru.

 

Dokazi

Vukotićev advokat je za Srpski telegraf objasnio da je sud u nedostatku dokaza morao da ga oslobodi, ali ističe da je njen branjenik slobodu skupo platio.

Vidimo se u čitulji

Foto: youtube.com/RUDAR7

- Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati onako kako si nas učio celog života, a život je prolazan - napisao je Jovica Vukotić u čitulji ocu Veselinu nakon njegovog ubistva, a njegove reči mnogi su shvatili kao najavu osvete.

Kada je Dedović ubijen, Vukotić mu je poručio: "Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono zašto bi ti živeo da si na mom mestu, kume."

- Sad kada je na osnovu dokaza jasno da Jovan nema nikakve veze sa krivičnim delima za koja je bio osumnjičen, njega više ne može ni da obraduje to što ga više ne gone, ali mu znači jer smo posle dugo vremena i mukotrpne borbe sa raznim podmetanjima i spinovima dokazali da je Jovan Vukotić od početka govorio istinu. Ispostavile su se kao tačne njegove tvrdnje da on nema nikakve veze sa pokušajem ubistva Stupara, Radonjića i Tamare Zvicer. Možete da zamislite koliko je Jovana bolelo klevetanje njegovog pokojnog oca, kada su govorili da je bio svedok dok je Jovan pucao na Zvicerovu - istakla je Dobričanin Nikodijevićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading