Slučaj "DURMITOR": Miloš Nilović oslobođen, Muratoviću tri i po godine zatvora

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

28.07.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od tri i po godine zatvora Mitra Muratovića, povodom optužbi za nelegalno nošenje pištolja u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. godine, dok je Miloša Nilovića oslobodio od optužbi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Viši sud u Beogradu

Njih dvojica su bili uhapšeni zajedno sa još nekoliko muškaraca u beogradskom restoranu "Durmitor", 1. juna 2017. godine, kada je policija kod njih pronašla dva pištolja.

Muratoviću je presudom utvrđena kazna od dve godine i tri meseca zatvora zbog neleganog nošenja pištolja i istovremeno mu je opozvana ranija uslovna osuda od godinu i 11 meseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od tri i po godine.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

 

Muratoviću se u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru, pa bi on prema ovoj presudi trebalo da odsluži još četiri meseca zatvora.

Foto: Facebook.com/Vojislav Kostic
Miloš Nilović

Od prošlog leta u kućnom pritvoru sa nanogicom, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja, a u pritvoru je bio više od dve godine.

 

Za Muratovića i Nilovića mediji pišu da su pripadnici takozvanog "škaljarskog klana" iz Crne Gore, ali su njih dvojica te navode negirali na suđenju.

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading