Danas presuda vaspitačici iz Zvečanske: Optužena da je ošamarila devojčicu, snimljena kako baca dečaka u krevet, OVOLIKU kaznu bi mogla da zaradi!

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

28.07.2020

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će danas presudu Đurđiji Alempijević, vaspitačici iz Zvečanske, optuženoj da je zlostavljala i zapuštala decu, štićenike Centra.

RepublikaFoto: facebook.com/Đurđija Alempijevic/printscreen
Đurđija Alimpijević

Na današnjem glavnom pretresu predviđeno je da tužilaštvo i odbrana iznesu završne reči, nakon čega će biti objavljena presuda.

Kako se navodi u optužnom predlogu podnetom protiv Alempijevićeve, tužlaštvo je sudu predložilo da je osudi na kaznu zatvora od šest meseci, s tim što se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko vaspitačica ne učini novo krivično delo u naredne dve godine od presude.

 

Takođe, Prvo osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da optuženoj izrekne meru zabrane vršenja poziva medicinske sestre u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem, vaspitavanjem i odgojom dece u trajanju od pune dve godine.

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Foto: facebook.com/Pokret Levijatan - STOP Animal ABUSE
Nedolično ponašanje vaspitačice

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

 

Inače, kako je "Blic" ranije objavio, drugostepeni sud odlučujući o žalbi tužilaštva na izdvajanje iz dokaza snimka koji je napravila Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj, na kojem se vidi kako optužena baca mališana u krevet, po drugi put je usvojio navode tužilaštva i vratio postupajućem sudiji u Prvom osnovnom sudu da snimak izvede kao dokaz. Prethodno je osnovni sud doneo odluku da je snimak nezakonit i izdvojio ga iz dokaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading