DVE PORODICE IZ LAĆARKA ZAVIJENE U CRNO: Sine moj, šta će tvoji siročići?!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Željke (39) i Nebojše Milosavljevića (46) iz Laćarka, koji su poginuli u subotu na pružnom prelazu u Zminjaku kod Šapca, a njihovi sinovi N. M. (8) i A. M. (11) teško povređeni, smatra da je tragedija mogla da bude izbegnuta da je prelaz bio obezbeđen rampom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Umrlica na kapiji

Dvojica dečaka koja su ostala siročići oporavljaju se na Institutu za majku i dete u Beogradu jer su, srećom, prošli sa lakšim povredama. Nesreća se desila kada je teretni voz naleteo na ford fokus u kojem je bila porodica koja se vraćala sa odmora u Banji Koviljači.

U kući Milosavljevića u Laćarku okupila se brojna rodbina koja ne može da veruje da više nikada neće videti Željku i Nebojšu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Umrlica

- Kažu da mašinovođa nije kriv jer je svirao. Pa šta ima da svira kad ljudi prelaze tuda, a nema ni rampe ni ničega - rekao je jedan rođak u šoku, dok nam je drugi rekao da ne može da progovori od bola.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dve porodice zavijene u crno

Iz dvorišta se prolamao vapaj očajne Nebojšine majke: "Jao, sine moj, vrati se! Bože, zašto si mi uzeo zlatno dete, šta će moji unučići bez mame i tate!"

SINOVI N. M. (8) I A. M. (11), SREĆOM, SAMO LAKŠE POVREĐENI

Željkin rođeni brat Darko Kvrgić za nesreću krivi nadležne organe.

RepublikaFoto: Printscreen/facebook.com
Željka i Nebojša sa decom

"Železnice": Mašinovođa svirao i kočio

Kako je saopšteno iz "Infrastruktura Železnice Srbije", putni prelaz "obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom".

- Mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo, i pored svih znakova upozorenja, nije na vreme uspelo da pređe prugu - navodi se u saopštenju.

- Ja njih pitam zašto je dan posle nesreće pokošena trava oko pruge, a na dan kada su mi stradali sestra i zet od nje uopšte nisi mogao da vidiš da li ide voz. Barem da je rampe bilo, ali nema ničega! Svako je mogao da strada! Zar zbog takve gluposti da ostanem bez svoje seke i da tako mali dečaci izgube oba roditelja - jedva izgovara brat stradale žene za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Lazio

27.07.2020 06:08

Jeste fali rampa, ali čoveče, staneš ispred pružnog prelaza, pogledaš levo-desno, i ako nema nikog prelaziš.

ChuChu

27.07.2020 07:36

Tragedija je mogla biti izbegnuta da je vozač stao ispred pruznog prelaza na saobracajni znak STOP, da je pogledao levo, desno...do tragedije ne bi došlo...

Bg

27.07.2020 08:21

Ne mogu da verujem da napadaju mašinovođu!!