Prošlo je 6 godina od svirepog ubistva Tijane Jurić: Dok cela Srbija i danas oplakuje dete, monstrum Đurić u zatvoru kao "bubreg u loju"?

Autor:

Hronika

26.07.2020

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžerka Tijana Jurić (15) iz Subotice na današnji dan, pre šest godina, je oteta i ubijena, a njeno telo je pronađeno 12 dana kasnije.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Tijana Jurić

Tog 7. avgusta 2014, Tijanino telo nađeno je na smetlištu u somborskom naselju Čonoplja.

Devojčica je, podsetimo, poslednji put viđena 25 minuta posle ponoći, nedaleko od sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Pre zločina, 25. jula, Tijana se vratila s letovanja na kojem je bila s društvom. S njima je provela celo veče, a oko ponoći je krenula kući s drugaricom i drugom.

Međutim, u jednom trenutku se izdvojila i pošla sama nazad ka "Rati" kako bi prijatelju vratila pozajmljeni duks. Tada je na zemljanom putu pronađena njena patika, ali od Tijane nije bilo ni traga.

Kasno u noć, 7. avgusta objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić Dragan Đurić (34) iz Surčina, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar Nebojša Stefanović na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

 

 

 

Život mesara u zatvoru

Monstrum Dragan Đurić se  nalazi u našem najčuvanijem zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli, gde služi kaznu od 40 godina. 

Đurić se u zatvoru ponaša normalno i nije sklon incidentima.

U toku dana ima pravo na šetnju koja traje dva sata, a redovno mu stižu i paketi 0od porodice.

Prema našim informacijama, njegova majka se preselila kod ćerke u Vojvodinu.

RepublikaFoto: facebook.com/Dragan Đurić
Dragan Đurić

Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Dvočasovna šetnja u toku dana, tv, korišćenje konzole sa igricama, obroci, teretana, paketi koje dobija dva puta mesečno, posete su nešto što mora da se ispuni po zakonu, i svi zatvorenici imaju isti tretman.

Sa njim je u ćeliji još jedan zatvorenik.

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Igor Jurić je nakon ubistva osnovao Fondaciju "Tijana Jurić", koja se borila za doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična dela. Fondaciju je podržalo oko 160.000 građana, nakon čega su usvojene izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna robija za najteža krivična dela.

Zbog ubistva tinejdžerke uhapšen je Dragan Đurić osuđen je na 40 godina robije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading