Mašinovođa je kočio, ali auto u kome je bila porodica nije uspeo da pređe prugu: U stravičnoj nesreći kod Šapca stradali roditelji četvoročlane porodice

Autor:

Hronika

25.07.2020

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon stravične nesreće u kojoj je voz, na pružnom prelazu kod Šapca, udario u putnički automobil, oglasili su se nadležni iz Srbija Kargo. U autu se nalazila četvoročlana porodica. Otac i majka stradali su na licu mesta dok su deca prebačena na bolničko lečenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iz Srbija Kargo rekli su da je mašinovođa primetio veozilo na pružnom prelazu te da je sve vreme vozača upozoravao zvučnim signalom i počeo da koči, ali nažalost, vozilo nije uspelo da pređe prugu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Danas u 10:55 časova, na deonici pruge Ruma – Brasina, između naselja Štitar i Petlovača, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, (Andrejin krst i znak Stop), dogodila se nesreća prilikom sudara putničkog automobila i teretnog voza broj 45403 prevoznika "Srbija Kargo".

U ovoj nesreći, prema prvim informacijama, poginule su dve osobe iz drumskog vozila, vozač i suvozač, dok je dvoje dece povređeno i prevezeno u bolnicu.

Mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje ove nesreće.

Teretna kompozicija sa praznim vagonima, saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

"Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije žale zbog tragedije koja se dogodila i  izražavaju saučešće porodici nastradalih.

"Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija Kargo" i ovaj put još jednom  apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi - stoji u saopštenju.

Istraga o ovoj nesreći je još uvek u toku, a u kakvom su zdravstvenom stanju povređena deca za sada nije poznato.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading