(VIDEO) Šta se krije iza JEZIVOG PRIZORA u Pančevu? Telo mrtvaca u kolicima dva sata stajalo na suncu ispred kovid bolnice

Autor: srbijadanas.com, Republika

Hronika

24.07.2020

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevci su u sredu prisustvovali neprijatnom prizoru u Zmaj Jovinoj ulici na samom ulazu u kovid ambulantu gde je starije lice u kolicima preminulo i na tom istom mestu je stajalo čitava dva sata na suncu.

RepublikaFoto: youtube.com/TVStudioB
Foto: Ilustracija

Građani su bili u čudu kada su zatekli taj prizor i veoma su se uznemirili, a preme svedočenjima prolaznika telo čoveka je stajalo na suncu prekriveno belim čaršafom i niko mu nije prilazio niti je telo pomerio sa ulaza. 

Prema zvaničnim informacijama koje su dostavili iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za portal SrbijaDanas, preminuli lo lice je u kovid ambulantu došlo po rezultate testiranja. Preminulo starije lice bilo je štićenik Doma za lica ometena u razvoju "Srce u Jabuci".

- Po nalogu lekara korisnik je odvezen u kovid ambulantu, kako bi se obavilo snimanje pluća, a zatim u Dom zdravlja radi analize krvi, te je nakon toga ponovo je vraćen u kovid ambulantu radi rezultata - rečeno je u resornom ministarstvu.

Nažalost, u međuvremenu je starije lice preminulo ispred kovid ambulante, ali postavlja se pitanje zbog čega je čovek ostavljen na suncu i telo nije sklonjeno sa ulice. Kako nezvanično saznajemo, sve to je potrajalo i više od dva sata. 

-S obzirom na to da je osoba preminula na javnom mestu bilo je neophodno sačekati Policiju i Hitnu pomoć, kako bi konstatovali smrt. Pošto policija nije stigla u kratkom roku, telo preminulog je ostalo na licu mesta i prekriveno belim čaršavom - rekli su iz ministarstva. 

 

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je od Ministarstva zdravlja informacije o ovom slučaju, o čemu će obavestiti i javnost po dobijanju istih, s obzirom na to da je korisnik ustanovu napustio po nalogu lekara.

 

 

 

U narednim danima biće utvrđena odgovornost u ovom slučaju. 

Kovid ambulanta u Pančevu već nekoliko meseci radi u zgradi u ulici Zmaj Jovinoj, a odnedavno ponovo je otvorena 24 sata i prima sve potencijalne obolele sa ove opštine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading