FATALAN UDARAC U GLAVU: Zakazano suđenje za jezivo ubistvo Stefana iz Velike Plane

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

24.07.2020

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Smederevu, 23. septembra počeće suđenje dvojici mladića iz Velike Plane, Nikoli B. (20) i Mitru P. (20) koji se optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete za teško ubistvo Stefana Filića (18) iz Starog Sela.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stefan Filić

Pripremno ročište za ubistvo mladića zakazano je za 23. septembar u 10 časova pred Sudskim većem sudije Olivere Veljković, potvrdila je za "Novosti" predsednica Višeg suda u Smederevu, Slađana Bojković.

Okrivljenima je produžen pritvor u kome se nalaze od početka februara, i iz koga će biti dovedeni na glavni pretres. Suđenje će, sedam meseci od tragedije, po svemu sudeći, biti otvoreno za javnost.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva tereti Nikolu B. i Mitra P. da su 2. februara u Velikoj Plani, ispred kluba "Brodolom", nasmrt pretukli Filića. Kako se u optužnici navodi, okrivljeni su mladiću zadali više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na pločniku, prema navodima optužnice, okrivljeni Nikola B. ga je šutnuo nogom u glavu. Policija je stigla dva minuta kasnije, a kobni događaj zabeležila je sigurnosna kamera kluba "Brodolom". Snimak će verovatno, navode Novosti, poslužiti kao jedan od bitnih dokaza na predstojećem suđenju za ubistvo maturanta.

Prema rekonstrukciji događaja, te noći su okrivljeni, kao i pokojni Stefan, bili u klubu "Brodolom". Najpre je iz kluba izašao Stefan u društvu rođenog brata Andrije (16) i još nekoliko njegovih drugova. Mladići su se smejali, kada su im okrivljeni Nikola B. i Mitar. P. prišli, navodno, misleći da se smeju njima. Jedan od okrivljenih najpre je "ćušnuo" po glavi maloletnika, koji je bio sa Stefanom. Filić je pokušao da smiri situaciju sa starijim mladićima, ali je kao odgovor dobio batine, posle kojih je bio u komi jedan dan pre nego što je nastupila smrt.

Prema obdukconom nalazu lekara Instituta za sudsku medicinu, udarac u glavu bio je fatalan za teške povrede od kojih je Stefan preminuo 30 sati kasnije.

Roditelji sagradili park

Školska uprava i Stefanovi drugovi su, u znak sećanja, posadili drvo u dvorištu škole, a jedan od školskih kabineta nazvan je po njemu. Ovih dana privode se kraju radovi na završetku "letnjeg kabineta" u školskom dvorištu, koji je dar Stefanovih roditelja školi u znak sećanja na Filića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading