EKSKLUZIVNO: Bane progovorio o POLICIJSKOM TRETMANU iz zatvora

Autor:

Hronika

21.07.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Branko Bane Vidaković (61) posle puštanja iz pritvora kaže da mu je hapšenje namešteno i da će se grčevito boriti da dokaže da nije diler, kako su ukazivali prvi rezultati istrage.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ovde je Bane uhapšen

Ekipa Srpskog telegrafa pronašla je Vidakovića na adresi na kojoj je i uhapšen u petak oko 19 sati sa 30 grama heroina i vagicama za merenje, zajedno sa Ilijom Markovićem (40).

- Je l' vam ja izgledam kao narko-diler? To u životu nisam bio! Jesam pravio razne gluposti, ali nikada do sada nisam privođen, niti osuđivan zbog droge. Sramota je što mi to nameštaju u ovim godinama, to je igranka protiv mene. Ja sam otac i umetnik kojem ovo nije trebalo - kao iz topa rekao nam je Vidaković čim nas je ugledao, pre nego što smo ga išta i pitali.

Bane: Sramota je što mi to nameštaju u ovim godinama, to je igranka protiv mene

Vidakoviću i Markoviću je nakon hapšenja određen pritvor do 48 sati, ali je glumac, za razliku od njegovog prijatelja, pušten na slobodu u nedelju u 13.30. O iskustvu iza rešetaka, nekada popularni kursadžija, govorio nam je s kajanjem, prilično izgubljeno i bezvoljno. Ono što je želeo posebno da istakne jeste da je bio zadovoljan tretmanom policajaca i inspektora kada su ga hapsili i držali u pritvoru.

"Moram da snimam seriju"

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Bane Vidaković

Vidaković je u pritvoru molio inspektore da ga puste, tvrdeći da je on samo heroinski zavisnik koji se godinama bori sa porokom i žaleći se na lošu materijalnu situaciju.

- Molim vas, ljudi, pustite me, ja nisam kriv. Moram da snimam seriju i da zaradim da preživim. Tri meseca zbog korone nisam radio - molio je Bane, tvrdeći da mu je neko podvalio vage.

- Ne znam odakle vage kod mene. Nemam pojma ko ih je tu ostavio - rekao je glumac inspektorima.

- Svi su bili OK, korektni skroz. Nikakvu zamerku nemam. Radili su svoj posao, a ja sam dokazao da nisam narko-diler i oni su me pustili. Bio sam u pritvoru 24 sata jer je trebalo utvrditi "ko je kosio, a ko je vodu nosio". Drugi uhapšeni je priznao da je sve što je pronađeno njegovo i samim tim su mene pustili - ispričao je glumac.

Bio sam u pritvoru 24 sata jer je trebalo utvrditi "ko je kosio, a ko je vodu nosio". Drugi uhapšeni je priznao da je sve što je pronađeno njegovo, kaže Vidaković

Ono što je Bane negirao kada smo ga posetili jeste da će protiv njega biti podnesena krivična prijava i da će mu se u dogledno vreme suditi zbog droge.

- Ja sam čist i neću imati nikakvu odgovornost za narkotike - rekao je Bane.

Gazdarica ga brani

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Gospođa u čijoj dvorišnoj kući na Vračaru stanuje Bane Vidaković sve vreme je branila svog podstanara.

- Mi nijedan problem sa njim nismo imali. On nije nikakav narko-diler, a znamo da se lečio od bolesti zavisnosti negde u inostranstvu. Bane ima devojku u Nemačkoj, medicinsku sestru koja mu je pomagala oko lečenja. Ukoliko je opet poročan, on sebi nanosi zlo, ali drugima ne. On sigurno ne prodaje drogu. Vrlo je blagorodan i srdačan - rekla je starija žena sažaljivo.

Osuđivan za krađe i prevare

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Bane Vidaković je već dvaput osuđivan, kako je i sam rekao, ne zbog droge već zbog krađe! Naime, glumac je 2015. i 2017. godine izbegao robiju jer je osuđen na uslovne kazne za krađe. U prvom navratu dobio je tri meseca uslovno, a dve godine kasnije, kao već poznati prestupnik, kažnjen je sa dve godine.

Takođe, protiv Vidakovića su podnošene krivične prijave za prevare u službi i zloupotrebu službenog položaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading