Odloženo suđenje za ubistvo na pumpi: Rokvić se tresao, Flekica hladan kao da nije ubio devojku!

Autor:

Hronika

14.07.2020

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz izvora bliskog sudu saznajemo da se u slučaju Miloša Srebrića Flekice koji je optužen da je 25. maja 2017. godine ubio Kristinu Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu, tužiteljka veoma iznenadila od izvođenja novih dokaza koje Srebrićevi advokati predlažu.

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić Flekica

Ipak nastavak uzbudljivog suđenja je izostao jer su epidemiološke mere bile dovoljan razlog da se današnje ročište ne održi iako su svi zakonski uslovi za pretres bili ispunjeni. 

- S obzirom na opasni virus i činjenicu da nas je više od 20 u maloj sudnici mislim da nije bezbedno da se pretres održi- rekla je tužiteljka. Sudija se složila i nakon sto je dobila pristanak od svih učesnika u procesu, zvanično je i odložila suđenje za septembar.

Kako saznajemo iz Tužilaštva, branioci optuženog Miloša Srebrića postavili su nekoliko zahteva, dopisa i predloga sudu kojima će i te kako biti dovedena u sumnju uloga Rokvića u svirepom zločinu koji je u optužnom predlogu tužilastva, kvalifikovan kao lakše krivično delo za koje predlažu izručenje lake kazne od godinu dana kućnog zatvora pod elektronskim nadzorom. Srebrićevi branioci traže da Rokvić bude označen kao saizvršilac u ubistvu Kaplanovićeve. 

Ono što je bilo primetno i na prvi pogled je da je Rokvić tokom boravka u sudnici stalno nervozno tresao nogom i rukom, dok je na metar i po od njega, Srebrić bio potpuno smiren, baš kao da nije optužen za ubistvo devojke. 

Da podsetimo, Miloš Srebrić Flekica se tereti da je, dok je Kristina Kaplanović bila na pauzi sa kolegama ispred benzinske stanice, istrčao iz šumarka i pištolj koji je nosio uperio u Kristinu i njene kolege. Vikao je: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate, uđite unutra", što su oni i učinili. Preko lica je imao maramu, kojom je želeo da sakrije beleg koji ima od rođenja i po kome je dobio nadimak Flekica

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Ubijena Kristina Kaplanović

Kada je troje radnika krenulo ka kasi, pištolj koji je Flekica nosio je opalio i pogodio Kristinu, a prilikom toga povređen je i Kristinin kolega Darko Stankov. Flekica se zatim dao u beg i to bez plena, koji je iznosio 10.000 dinara koliko je u tom trenutku bilo u kasi. On je u dosadašnjem postupku negirao delo. 

Inače, Srebrić je već dva puta bio na izdržavanju zatvorske kazne zbog pljački. S druge strane, nastradala Kristina doselila se u Beograd kako bi studirala. Nije upala na budžet, te se odmah zaposlila na pumpi da bi mogla da plati školarinu.

Stefan Rokvić se tereti za neprijavljivanje krivičnog dela, a u istrazi je rekao da je Srebrića kobne noći vozio u njegovo selo kod Velike Plane i da mu je ovaj rekao da stane kod pumpe da nešto kupi. Kada se vratio, nastavili su put. Tek sutradan je čuo za ubistvo devojke i povezao šta se desilo. Tada je, navodno, dobio pretnje da nikome ništa ne priča i otišao u inostranstvo. Vratio se u novembru prošle godine, i tada ga je na beogradskom aerodromu sačekala policija. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading