NE TREBA DA ŽIVIMO KAO KOMARCI I CRVI! Beseda Šarićevog advokata ostavila bez reči sve u Specijalnom sudu: Tužioče, napisali ste PROKLETSTVO

Autor:

Hronika

13.07.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Darku Šariću i organizovanoj kriminalnoj grupi za pranje novca od trgovine drogom, kroz privatizacije, intezivno se održava iz dana u dan u Specijalnom sudu u Beogradu, već drugu nedelju.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Danas su završne reči izneli još nekolicina branilaca optuženih, a onda je sudija Siniša Petrović govornicu prepustio optuženima da poentiraju u svojim odbranama pre nego veće donese odluku o stepenu krivice, za svakog pojedinačno. 

Uprkos tome što je tužilac tražio maksimalne kazne za Šarića i 18 okrivljenih bez ijedne olakšavajuće okolnosti, optuženi i njihovi pravni zastupnici ističu da nemaju dokaze o zlodelima te da ih moraju sve osloboditi. 

Svi čekaju Šarićeve završne reči

RepublikaFoto: pixabay.com

U sredu je najavljen nastavak suđenja u ovom slučaju, a kako nezvanično saznajemo svoje završne reci za taj dan intezivno piše Darko Šarić, u svojoj zatvorskoj ćeliji. Očekuje se da kao  i u prethodnom slučaju, Darko bude oštar i efektan i da govori bez zadrške.

Istovremeno sa njim svoju ključnu odbranu sprema i žestoki Vranjanac Boban Stojiljković koji po nepisanom pravilu uvek napravi šou kada izadje za govornicu.

- Za 48 godina advokatske i osam godina sudijske karijere nisam doživeo da može da se izrekne kazna bez ijedne olakšavajuće okolnosti,  kako je ovde tražio tužilac. Ja mislim da se tužilac uplašio nečega. Ne treba da živimo kao komarci i crvi, nego kao ljudi, ali svet je ostao bez ljudi. Tužioče napisali ste prokletstvo - rekao je između ostalog advokat Ilija Radulović u završnoj reči koju će svi prisutni pamtiti kao vrhunsku besedu budući da je uz latinske izreke citirao i velikog Njegoša, kao i Iva Andrića. Na izrečenom Raduloviću je čestitao kolega advokat i bivši sudija Marko Kljajević. Iako je Radulović advokat jedinog bračnog para među okrivljenima, Radovana i Dubravke Štrbac on je istakao da ga Darko Šarić zadivio kao čovek.

Darka se ne odričem - ako je to moj greh osudite me

Nemanja Krstajić iz Pljevalja koji je uhapšen 2012. godine jer je prema istrazi radio za Šarića preko "of šor" kompanija juče je drugi put progovorio pred sudom za svih osam godina. 

- Očigledno je da se tužilac prema svima odnosi jednako u ovoj grupi i da je zlonameran. Vođenje ovog procesa se odrazilo i na moj privatni i poslovni život iako se nisam bavio nikakvim kriminalnim poslovima. Darka Šarića nisam nikada krio da poznajem, nego sam ponosan što je on jedan od mojih najboljih prijatelja. Ako me to čini krivim, vi me osudite - poručio je Krstajić u završnoj reči. 

- Veže nas isto poreklo. Ja sam rođen pod Lovćenom. Darko Šarić ima veliku dušu i srce i zadivljuje me kao i Novak Đoković i Dejo Savićević - istakao je advokat Radulović. 

Optuženi Predrag Milosavljević je u žaru odbrane strašno brzo govorio u toj meri da ga je sudija u jednom navratu opomenuo da uspori jer ga je nemoguće ispratiti. 

- Mi smo siročad. Politika nas je unazadila i svašta se promenilo za deset godina koliko nam sude. Ja sam postao starac, a nisam izgledao ovako na početku suđenja. Darkovu imovinu su razvukli kao masan džak - rekao je Milosavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading