Tinejdžerka povređena kod Kule izašla iz kome! Od Milice kriju da joj je sestra poginula

Autor:

Hronika

13.07.2020

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Stajšić (14) iz Kule, koja je teško povređena u stravičnom sudaru, kada su joj poginule i sestra i najbolja drugarica, probudila se iz kome.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Majka sa ćerkama

Njena majka Dragana i očuh Zoran Šijak kažu za Srpski telegraf da je odmah pitala za sestru, ali da joj nisu rekli šta se dogodilo.

Na respiratoru

- Milica je mnogo bolje sada i nije više u komi, rekli su nam preko telefona lekari sa Instituta. Čim je otvorila oči i postala svesna, prvo što je progovorila bilo je: "Gde je moja Marija?". Ne znamo šta su joj rekli, samo znamo da nisu čemernu istinu. Milica još ne zna da više nema njene sestre Marije i najbolje drugarice Tanje, od koje se nije odvajala - kaže Šijak za naš list.

Podsetimo, tragedija se dogodila u zoru 5. jula, kada je Mihajlo Sabadoš (23) sleteo autom u kanal. Pored Miličine sestre po majci Marije Fekete (17) i njene najbolje drugarice Tatjane Gudz (15), poginula je i Mihajlova devojka Božidarka Đukić (23). Sa Milicom u bolnicu je prevezen i Jovan Viljanac (17), koji se i dalje nalazi na respiratoru.

Zvao sam Sabadoše, roditelji nisu ništa krivi

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com

Miličin očuh Zoran Šijak ističe da za vozača nema opravdanja jer je vozio u alkoholisanom stanju, ali da mu je žao njegovih roditelja, koji su, u strahu od osude, od nesreće zatvoreni u kući.

- Osetio sam potrebu da umirim te ljude čiji sin jeste kriv za nesreću čim je pijan seo za volan, ali čuo sam i priču da mu je neka životinja izletela pred auto. Taj Mihajlo jeste izgubio devojku, usmrtio dve mlade devojke, povredio svog druga, koji je i dalje u kritičnom stanju, i našu Milicu, tako da već na duši nosi tuđe živote, a od toga nema veće kazne! Međutim, njegovi roditelji nisu krivi! Zbog toga sam ih zvao telefonom i njegova majka se rasplakala i rekla: "Mi smo trebali vas da nađemo, a vi zovete nas". Rekao sam joj da moraju da žive normalno, da ne treba da budu zaključani, te da će im biti lakše sa ljudima, a da svako mora da nosi sudbinu koja ga zadesi - ispričao je Šijak.

Miličin očuh objašnjava da će njen oporavak dugo trajati jer, osim ozbiljne povrede vrata, ima i hematome na plućima i povredu ruke.

- Ti hematomi nisu veliki, ali moraju da se prate. Milica će da nosi kragnu dok joj ne zarastu povrede vrata - kazao je Šijak.

Za vikend stradalo 10 ljudi!

RepublikaFoto: Indeksonline.rs

U nedelju su još dve osobe stradale u saobraćajnim nesrećama, pa se crni bilans nastao tokom vikenda sa osam popeo na 10!

Jedan muškarac (59) poginuo je u saobraćajki koja se desila u ataru sela Novaci kod Uba u nedelju pola sata posle ponoći. On je bio suvozač u pežou 206, koji je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, sleteo s puta i prevrnuo se. Vozač (54) ovog vozila transportovan je u bolnicu sa teškim povredama.

Druga tragedija dogodila se u ataru sela Gornja Vranjska, na putu Šabac-Donje Crniljevo kada je poginuo jedan pešak. Njega je udario kamion koji je vozio Milan M. (42). Nesrećni muškarac preminuo je na licu mesta.

Na mukama

Majka i očuh povređene devojčice na strašnim su mukama jer su im iz bolnice saopštili da porodica mora da saopšti Milici da je u nesreći stradala njena sestra Marija, kao i drugarica Tatjana.

- Joj, ne znamo šta da radimo! Čupamo kosu i razmišljamo kako će Milica preživeti kad čuje da je Tanja preminula još na cesti, a da joj i sestri nije bilo spasa iako ju je Hitna pomoć vozila u bolnicu. Molili smo lekare da oni to nekako saopšte Milici, ali su nam rekli da je to zadatak porodice. Treba da se vidimo sa psihologom da nas posavetuje kako da izvedemo da Milica najlakše prihvati tešku istinu - rekao je očuh devojčice za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading