NOVE OPTUŽBE NA SUĐENJU ŠARIĆU: Stojiljković optužio tužioca da štiti Joksovića u bespravnoj gradnji

Autor:

Hronika

09.07.2020

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Darku Šariću i skoro dvadesetočlanoj grupi za pranje 22 miliona evra. Proces ulazi u samu završnicu, pred koju je Boban Stojiljković jedan od optuženih pozvao je policiju i tužilaštvo da reaguju jer prema njegovim tvrdnjama neko požrtvovano štiti svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića i dozvoljava da on bude iznad zakona.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

- Sudija, imamo problem. Saznao sam pre dva dana da Nebojša Joksović neleglano gradi na Vračaru, u centru Beograda, peti put kida crvene trake i gradi, a tužilac ga štiti. Ovo je nemoguća situacija, neko ga očigledno štiti, a on je uzeo pare od Darka Šarića i zato i svedoči protiv njega, da ih ne bi vratio - rekao je Stojiljković i nastavio doslovce da optužuje tužioca Ivanića za korupciju. 

- Zaključio sam da  tužilac Saša Ivanić gradi sa Joksovićem tu zgradu na Vračaru. Vučkoviću je davao slaninu da jede kod njega u kancelariji dok je Tužilaštvo pohapsilo 20 ljudi po Vranju zbog mene - rekao je Stojiljković i nasmejao prisutne. Međutim sudija Siniša Petrović je temperametnog Vranjanca upozorio da to nije tema suđenja i da nije trenutak da iznosi takve tvrdnje. 

Novina: Razdvojen proces jednom od optuženih 

Suđenju nije prisustvovao optuženi Andrija Krlović, jer mu je na ulasku u sud ustanovljena povišena temperatura, te je sudija naložio da se udalji. 

- Sudska straža obavestila me je da mu je temperatura tri puta merena, i svaki put je imao, ne mnogo visoku 37,3, 37,6 i 37,7, ali zbog bezbednosti ostalih, dao sam nalog da se udalji iz suda. Njemu će se u nastavku suditi u odvojenom postupku po odluci sudskog veća - rekao je sudija Petrović, uprkos negodovanju Krlovićevog branioca. 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading