Detalji ubistva u parku na Senjaku: U Simovića pucala trojica napadača

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalistička policija na korak je do rasvetljavanja ubistva navijača Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" Borivoja Simovića (30), koji je upucan 25. juna na Senjaku. Kako Srpski telegraf saznaje, nova saznanja ukazuju da su na Simovića pucala trojica napadača, kao i da je on uzvratio vatru i ranio jednog od njih!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Borivoje Simović

Simović je kobne večeri u park na uglu ulica Vase Pelagića i Vladimira Vučkovića došao, navodno, da miri zavađene navijače, ali je umesto primirja nastupio opšti metež.

- Došlo je do verbalnog obračuna između suprotstavljenih grupa, a Borivoje je pokušavao da smiri situaciju. Međutim, navijači nikako nisu mogli da reše svoje razmirice i ubrzo je došlo do pucnjave, u kojoj je i sam Simović potegao oružje - otkriva naš izvor iz istrage.

Poznat policiji

Navijač "Ultra bojsa" Borivoje Simović odranije je poznat policiji po više krivičnih dela. Kako saznajemo, u njegovom dosijeu zavedeni su nelegalno posedovanje oružja, napad na policiju i izazivanje opšte opasnosti.

Kako saznajemo, Simović je ispalio šest hitaca iz pištolja, a na njega su pucala čak trojica napadača. Metak ga je pogodio s leđa i prošao mu kroz srce, nakon čega je preminuo u bolnici.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto na kom je Borivoje smrtno stradao

- Policija je pronašla pežo za koji se sumnja da su ga napadači koristili prilikom bekstva. U njemu su pronađeni tragovi krvi, pa se sumnja da je Simović ranio jednog od napadača. Zahvaljujući tome, napravljen je veliki pomak u istrazi jer su inspektori sada na korak bliže Simovićevim ubicama - dodaje naš sagovornik.

Obračun navodno izbio zbog poslova sa obezbeđivanjem klubova, reketiranjem i prodajom narkotika

Umro u bolnici

Simovića je nakon ranjavanja prijatelj Damir V. (59) smestio u svoj BMW i odvezao u Urgentni centar, gde je ubrzo preminuo. Te večeri se u bolnici pojavio i vođa navijačke grupe "Ultra bojs" Marko Vučković zvani Komandant, koji se raspitivao za stanje svog prijatelja. Čim je čuo da mladić nije preživeo otišao je kući.

Brojni tragovi

U parku u kojem je ubijen Borivoje Simović forenzičari su sve do jutra skupljali dokaze i našli opuške cigareta i 10 čaura različitog kalibra, što znači da je pucano iz nekoliko pištolja, od kojih je jedan nađen u žbunju. Policija je sakupila i snimke nadzornih kamera sa okolnih objekata na kojima se vidi više muškaraca kako beže na dve strane. Zaplenjeni su i automobili folksvagen tuareg, koji je vozio ubijeni navijač, BMW njegovog prijatelja, kojim ga je dovezao u Urgentni, i audi Q5, koji su poslati na veštačenje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Policija vrši uviđaj

- Inspektori kriminalističke policije saslušali su Borivojevog brata Stevana (26), prijatelja koji ga je dovezao u Urgentni Damira V. i Iliju V. (27), ali oni nisu mnogo otkrili o krvavom obračunu. Postoji sumnja da je obračun izbio zbog poslova sa obezbeđivanjem noćnih klubova, reketiranjem i prodajom narkotika - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Brojka: 6 metaka ispalio iz pištolja ubijeni Simović

Porodica Simovića izjavila je za medije da su sigurni da je Borivoje te večeri došao u park samo kako bi pomirio zavađene navijače i da je stradao nedužan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading