Evo koliko će da robija medicinska sestra koja je CIJANIDOM ubila muža! Posle presude, Irena izgovorila jednu rečenicu i šokirala sve

Autor: Republika

Hronika

06.07.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u Subotici po kojoj je Irena Šarkanj (56) iz Horgoša osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo muža Ištvana Šarkanja (63).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Apelacioni sud odbacio je žalbu Irene Šarkanj i potvrdio prvostepenu presudu kojom je proglašena krivom iako je dve godine poricala da je u Opštoj bolnici u Subotici gde je radila kao medicinska sestra svom suprugu u februaru 2018. godine ubrizgala cijanid dok su njene kolege pokušavale da ga reanimacijom povrate u život nakon što mu je pozlilo na Hitnom prijemu.

Suđenje je na zahtev Šarkanjeve, posle prvog izricanja presude 8. marta 2019. godine, ponovljeno, ali početkom februara ove godine sud je doneo istu prvostepenu presudu.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je u telu pokojnog Šarkanja pronađena sedam puta veća doza otrova od smrtonosne, međutim, Irena Šarkanj je izjavljivala da mu je ubrzigala kroz kanilu na ruci samo vodu, a ne cijanid.

- Znam da sigurno nisam ubila moga muža. Ako smatrate da sam kriva nosićete me na savesti. Nisam imala cijanid - branila se Irena Šarkanj.

Prilikom izricanja presude rečeno je da se smatra da je lišila života supruga 19. februara 2018. godine nakon što je došla sa njim u Opštu bolnicu u Subotici jer je imao bolove u stomaku.

- Iako je radila u noćnoj smeni na Odeljenju ginekologije ona je na Hitnom prijemu u delu za reanimaciju pošto mu je pozlilo oko 18.10 sati, mada od nje nije tražena pomoć prilikom reanimacije, Ištvanu Šarkanju ubrizgala 7,59 mg cijanida. Smatramo da je to svesno uradila – navodi se u presudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading