AFERA JOVANJICA: Pali agenti BIA i MUP! Pomagali Koluviji da uzgaja marihuanu

Autor: Blic, Republika

Hronika

01.07.2020

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petoro od ukupno sedam danas uhapšenih u nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica" bili su zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnoj agenciji i oni su izvršavali naređenja ranije uhapšenog Predraga Koluvije, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo
Pali agenti BIA i MUP! Pomagali Koluviji da uzgaja marihuanu

Uhapšeni su A.T. i B. R., R. B., M. K. i Z. B, svi zaposleni u BIA i MUP, a pored njih još dve osobe, M. T. i S. M, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Određeno im je zadržavanje i uz krivičnu prijavu će sutra biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ovom organizovanom grupom rukovodio je Predrag Koluvija, inače većinski vlasnik "Jovanjice", kom su lisice na ruke stavljene 14 okobra kada je policija upala na posed u okolini Stare Pazove i pronašla ilegalnu laboratoriju za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Jovanjica

Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Koluvija se trenutno nalazi u pritvoru, a pre oko mesec dana veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu produžilo mu je pritvor. Osim njega, iza rešetaka će ostati ranije uhapšeni Zdravko Milošević, Vladan Živojinović, Petar Živanović, Hricaj Petar, Stevan Holić, Branislav Miljević, Vule Bojović i Boban Jovanović i njima pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Ko je Koluvija koga su slušali agenti i policajci?

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Firma "Jovanjica", jedna od najpoznatijih po proizvodnji organske hrane, osnovana 2011. godine u Beogradu sa osnovnom delatnošću u prozvodnji povrća i lubenica. Prema podacima Agencije za privredne registre njome su rukovode dva direktora Predrag Koluvija i Aleksandar Anđić. Koluvija je vlasnik 75 odsto firme, a Anđić 25 odsto udela.

Poslednjih godina firma je konstanstno uvećavala zaradu i broj zaposlenih, a 2018. godine firma je ostvarila profit od 1,8 miliona dinara. Godinu dana pre toga dobit od 1,3 miliona.

Policijska istraga utvrdila je da je Koluvija bio na čelu grupe koja je gajila marihuanu u plastenicima, a kako smo ranije pisali, prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Koluvija industrijsku konoplju sa više od 0,3 THC počeo da gaji početkom prošle godine iako je dozvolu za uzganjanje industrijske konoplje sa manje od 0,3 THC dobio tek u junu te godine.

Zbog toga se sumnja da je dozvola bila samo maska za nezakoniti uzgoj narkotika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading