Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog ratnih zločina na KiM!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

01.07.2020

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu i Metohiji tokom juna i jula 1999. godine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Viši sud u Beogradu

Portparol Tužilaštva Vasilije Seratlić rekao je za Tanjug da je uz optužnicu sudu predat i predlog da se N. M. produži pritvor.

Detalji optužnice nisu saopšteni jer nju treba da preispita i donese odluku o potvrđivanju Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

N. M. je 5. januara uhapšen na administrativnom prelazu Merdare po poternici pravosudnih organa Srbije, nakon čega mu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Kosovski mediji su, nakon hapšenja preneli da je on poreklom iz sela Rudnica kod Kline, ali da već 25 godina živi u Švajcarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading