Lidiji se sudi za svirepo ubistvo: On mi je bio prijatelj, prave ubice su na slobodi!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

29.06.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lidija Stejković iz Svrljiga, kojoj se sudi zbog učestvovanja u ubistvu Momčila Simonovića, kaže da je optužena samo zato što je poznavala žrtvu, dok su njegove ubice na slobodi

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Lidija Stejković

Iznošenjem završnih reči, juče je u Višem sudu u Nišu završeno suđenje optuženoj Lidiji Stejković (48) iz Svrljiga, kojoj se sudi zbog sumnje da je pre četiri godine u selu Galibabinac učestvovala u ubistvu prijatelja Momčila Simonovića (59).

Izricanje druge po redu presude zakazano je za 9. jul, a Lidija, koja je u prvostepenom postupku bila osuđena na godinu i po dana zatvora zbog neprijavljivanja zločina, dok je za učešće u istom oslobođena, tvrdi da je nevina.

Kontroverzan slučaj

Iako tužilaštvo tereti ovu ženu za saučesništvo u ubistvu, počinjenom iz koristoljublja, optužena tvrdi da je za ove četiri godine prošla kroz pakao, a čitav slučaj pratile su i brojne kontroverze.

Sve vesti iz rubrike hronika možete pročitati ovde

- Za zločin u Galibabincu saznala sam dva dana kasnije od policije. Prvo su me teretili da sam tipovala Simonovića, dovela razbojnike u njegovu kuću i učestvovala u njegovom mučenju i ubistvu u noći između 7. i 8. novembra 2016. Potom su ukazali na neke krvave mrlje na maskirnim pantalonama, koje uopšte nisu moje, već od mog brata, koji je radio u Žandarmeriji. Strpali su me u pritvor ni krivu, ni dužnu, iako sam dva puta prošla poligraf - tvrdi ona i dodaje da je boravak u zatvoru za nju bio šok.

Uvredila sestru žrtve

Lidija Stejković je juče i sudnici negirala krivicu, tvrdeći da joj je sve namešteno. Ročište je obeližilo prepucavanje između nje i sestre ubijenog, Toplice Kostić.

- Znala je gde su pare, sve mu je otela! - kroz suze je rekla Toplica, na šta joj je Lidija odgovorila: "M'rš".

Tužiteljka je zatražila osuđujuću presudu i rekla da fleka od Momčilove krvi, nađena na Lidijinim pantalonama, može da predstavlja dokaz da je prisustvovala mučenju čoveka, od koga je verovatno traženo da prizna gde krije novac.  

Bila na ivici smrti

- Vrištala sam od muke, jer znam da sam nevina. Optuživali su me za smrt čoveka koji mi je bio iskren prijatelj i koji mi je više značio živ, jer mi je uvek pomagao. Osećala sam se poniženo i pregaženo. Bila sam na ivici nervnog sloma, četiri puta i na ivici smrti od velikog pritiska - priča Lidija, koja je u pritvoru bila od novembra 2016. do 21.decembra 2017. - Uhapsili su me samo zato što sam poznavala čoveka, a ubice su na slobodi - kaže Lidija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading