Srbin heroj Berlina: Spasao dete (2) iz kandži pedofila!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorana Z. iz Srbije nemačka javnost proglasila je herojem nakon što je usred Berlina spasao dvogodišnju devojčicu iz kandži pedofila (44)!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Drama se dogodila 18. juna oko 19.30. Predatora je u parku primetila jedna Indijka i za pomoć se obratila upravo Zoranu.

- Spremala sam se da krenem kući sa ćerkom iz igrališta, a onda sam primetila jednog muškarca kako priča sa devojčicom u plavoj haljini, dok njena majka nije gledala. Ubrzo ju je uzeo, podigao na ramena i otišao! - ispričala je ona novinarima.

Manijak uhapšen, pa pušten!

Manijak koji je oteo devojčicu pušten je na slobodu iste večeri, što je izazvalo ogorčenje roditelja. Policija mu je samo uzela otiske i krv, a u trenutku hapšenja je bio u alkoholisanom stanju.

- Nisu ispunjeni uslovi za izdavanje naloga za hapšenje. Imao je stalno prebivalište i nije postojao rizik od bekstva. Naš psihijatar je uočio da osumnjičeni ima mentalni poremećaj, ali ne i pedofilske ili slične tendencije - rekao je portparol berlinske policije i dodao da se razmatra da li će otmičar biti smešten u neku psihijatrijsku ustanovu na lečenje.

Ona je odmah na ulici potražila muškarca koji će biti brži od policije, pa je u tom trenutku naišao Zoran.

- Tog dana došao sam biciklom do svog kioska, koji se nalazi pored parka. Odjednom mi je prišla neka žena i rekla da je neki manijak oteo devojčicu iz parka i pokazala mi kuda je otišao. Odmah sam potrčao za njim, par stotina metara - priseća se ovaj Srbin.

Zoran: Ne smem ni da mislim o tome šta je detetu moglo da se dogodi

Čim je stigao pedofila, pitao ga je da li je ta devojčica njegova.

- Počeo je da se znoji i priznao je da dete koje nosi nije njegovo. Tražio sam mu da mi preda malecku, pazeći da ona ne shvati šta se dešava kako se ne bi istraumirala, ali on na to nije pristao. Međutim, pristao je da je vrati u park iz kojeg ju je odneo. Tada sam počeo da ga snimam mobilnim telefonom i pratim do igrališta - kaže Zoran.

On je manijaka upitao zašto je oteo tuđe dete, a ovaj mu je dao nepovezan odgovor.

U Srbiji se ne bi dobro proveo

U Nemačkoj su kidnapovanja dece veoma česta pojava, a samo dve nedelje pre nego što je Zoran Z. spasao devojčicu, u drugom berlinskom parku, manijak je pokušao da ščepa dečaka (9) koji je vozio bicikl. Zoran je reporteru nemačkog Bilda rekao da se ovaj otmičar deteta u Srbiji sigurno ne bi dobro proveo da su ga se prolaznici i roditelji dočepali.

- Volim decu. Ne razumem kako nemački roditelji ostavljaju decu samu kod kuće sa dadiljama. Deca su nešto najvažnije, ona su naša budućnost - rekao je otmičar.

Lišio je trauma

Zoran je na kraju uspeo u svojoj nameri. Naterao je predatora da vrati dete u park odakle ga je oteo i na taj način lišio devojčicu eventualnih trauma koje bi, možda, imala da je pokušao da je na silu uzme od manijaka. Heroj iz Srbije skromno naglašava da ne smatra sebe junakom, kako ga nazivaju nemački mediji, i da je najbitnije da je devojčica spasena iz kandži pedofila.

Više informacija iz rubrike "HRONIKA", pročitajte OVDE!

- Ne smem ni da mislim o tome šta je detetu moglo da dogodi. Jesam ponosan što sam doprineo spasavanju devojčice, ali bog je zaslužan za to što sam samo bio na pravom mestu u pravom trenutku - zaključio je Zoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading