Nemci se plaše crnogorske mafije: Vlada krije podatke o njihovim aktivnostima

Autor: Blic, Republika

Hronika

29.06.2020

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka vlada proglasila je tajnim podatke o delovanju kotorskih kriminalnih klanova, a za to se saznalo kada je grupa poslanika Bundestaga postavila pitanje o lečenju crnogorskog državljanina I. K. u Hanoveru i kada su dobili odgovor da su ti podaci označeni određenim stepenom tajnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema pisanju podgoričkih medija, I. K., koga su mediji označili kao bliskog škaljarskom klanu, proteran je iz Nemačke u februaru ove godine.

- Nepotvrđeno je i zasad nije moguće dobiti verifikaciju iz Crne Gore da je I. K. povezan sa organizovanim kriminalom. S obzirom na ranije slične slučajeve, postojala je izvesna verovatnoća da nepoznati organizator napada na I. K. 28. januara može nešto slično da ponovi u Hanoveru - naveli su iz nemačke vlade.

Vlada je obavestila poslanike da je policija države Donja Saksonija 8. februara ove godine obavestila saveznu policiju da može da postoji veza između I. K. i mafijaških klanova u Crnoj Gori.

Iz nemačke vlade tvrde da ne mogu da daju konkretan odgovor na poslanička pitanja o vladinim saznanjima vezano za delovanje kriminalnih klanova iz Kotora, jer bi objavljivanje tih podataka uticalo na zadatak saveznih vlasti i negativno uticalo na interese Nemačke.

Sve vesti iz rubrike hronika možete pročitati ovde.

- Zato odgovor sa stepenom tajnosti navodimo kao poseban prilogkoji nije namenjen objavljivanju naglašeno je u odgovorima - rekli su u nemačkoj vladi.

Poslanike su obavestili i da nemaju informacije da li se sumnjivi kriminalci iz inostranstva leče u drugim bolnicama u Nemačkoj te da ovaj slučaj nije bio predmet bilateralne diskusije između Crne Gore i Nemačke.

Kako se navodi u odgovorima nemačke vlade, dana 19. februara 2020, glavni grad države Hanover izdao je I. K. nalog za proterivanje, kao i zabranu ulaska i boravka, sa petogodišnjom zabranom ponovnog ulaska i pretnjom deportacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading