(VIDEO) Zlatko Nikolić o kriminalnim radnjama pevačice: ROMANU JE NEKO OBUČAVAO DA OVO RADI!

Autor: Republika

Hronika

26.06.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatko Nikolić, kriminolog, rekao je za Pink kako je moguće da je izostanak nastupa zbog pandemije koronavirusa primorao pop pevačiću Romanu Panić, da se oda kriminalnim delatnostima kako bi zaradila dovoljno novca za život.

Foto: printscreen/TVPink
Zlatko Nikolić

- Ima logike takvo razmišljanje, zbog toga što ti slobodni strelci ili slobodni umetnici jesu prepušteni sami sebi. Sada nema tezgi kako to oni kažu i ne bi me čudilo da je parola ''snađi se'' upravo uticala da se ona snađe na najgori mogući način - kaže Nikolić.

Kako o kaže, pošto je Romana imala pomoć prijatelja ili emotivnog partnera indukovano je to da je on već imao iskustva u bavljenju ovim poslom.

Podsetimo, pevačica Romana (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu.

- Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike" - izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

RepublikaFoto: instagram.com/romana_panic
Romana Panić

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba. Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor - Filip M. 14 meseci, Romana P. 12. meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit oceni je da je ceopostupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goran

26.06.2020 11:07

Kakve male kazne! Pa oni će opet to da rade.