Nova sačekuša za bivšeg vođu "Zabranjenih": Alajbeg preživeo četvrti atentat!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" Nenad Alajbegović (38), zvani Alajbeg, ponovo je ranjen pred kućnim pragom u Ulici Narodnih heroja 25, na Novom Beogradu, u nedelju oko 23.30. Ovo je drugi atentat koji je preživeo ove godine jer ga je na istom mestu nepoznati napadač upucao 25. januara. Pre toga su pokušali da ga likvidiraju još dva puta!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/MUP
Nenad Alajbegović

- Čim je stao ispred ulaza da izvadi ključeve, pojavio se napadač i ka njemu ispalio 15 metaka. Alajbeg je, ipak, uspeo da pobegne u zgradu, pa ga je pogodio samo jedan hitac, a atentator je pobegao. Privatnim kolima prevezen je u Urgentni centar, gde mu je konstantovana prostrelna rana na nozi - kaže izvor iz istrage.

Kako saznajemo, on je i ovog puta odbio saradnju s policijom.

- Inspektorima je rekao da nema predstavu ko je hteo da ga ubije i naglasio da ni sa kim nema problema, ali policija sumnja da su u pitanju neraščišćeni računi oko trgovine narkoticima - ističe izvor.

Alajbegović je poznat policiji od svoje 12. godine, kada je prvi put priveden, a do 2011. godine je već bio osumnjičen za 68 krivičnih dela, uglavnom za trgovinu drogom.

Sestra mu ubila rođenog brata

Nenadov brat Dejan Alajbegović (30), takođe navijač Partizana, ubijen je 2004. u kafiću, na terasi bioskopa "Fontana". Njega je ubila sestra od tetke Aleksandra Vučetić, zvana Duda. Tokom suđenja je tvrdila da je Dejan maltretirao njenu majku. Za ovaj zločin osuđena je na osam godina zatvora.

Poslednji put su pokušali da ga ubiju u januaru, kada je teško ranjen, takođe ispred svoje zgrade, a taj napadač još nije pronađen. Na njega su pucali i pre tačno godinu dana, u junu 2019, kod opštine Novi Beograd, kada je ranjen u stomak. Prvi put su pokušali da ga ubiju ispred zgrade u kojoj živi još u julu 2010. godine. Dok je izlazio iz ulaza, na njega je tada pucao navijač "Alkatraza", ali su ga sva tri ispaljena metka promašila.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Aleksandar Halabrin

Druga mu ubili i zakopali

Alajbegović je prilikom napada u januaru ove godine bio sa Aleksandrom Halabrinom (26), čiji leš je 16. maja pronađen zakopan kod Sopota. Halabrin je nestao skoro dva meseca ranije na Banjici, a obdukcijom je utvrđeno da mu je ubica pucao u glavu. Halabrin je nekoliko dana pre nestanka stigao u Srbiju iz inostranstva. Prema rečima njegove porodice, jedno vreme je radio u Češkoj.

Alajbeg je dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz". Iz tih voda povukao se nakon ubistva navijača Ivana Perovića, koji je bio u njegovoj grupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading