NESREĆA U NS: Majstor pao sa skele kod Petrovaradinske tvrđave

Autor: Republika

Hronika

20.10.2017

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac srednjih godina teško je povređen u četvrtak u 16.50 časova nakon pada sa skele u Lisinskog 2 u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

RepublikaFoto: pixabay.com
Radnik teško povređen

Za 021 su u Hitnoj pomoći potvrdili da su muškarca sa višestrukim povredama prebacili u Urgentni centar, a nakon zbrinjavanja prebačen je na dalje lečenje na Kliniku za grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici.

U inspekciji rada navode da su izašli na teren i da je obavljen inspekcijski nadzor. Nadležni u inspekciji za 021 kažu da za sada, zbog istrage koja je u toku, ne mogu da iznose informacije o tome da li je radnik bio prijavljen, imao zaštitnu opremu i da li su poštovane sve odredbe o zaštiti na radu, ali da se sve to ispituje.

U Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, koji u ime Grada obavlja obnovu fasada u Podgrađu, su naveli da je povređen muškarac koji nije bio angažovan sa njihove strane, nego od strane Skupštine stanara bez njihovog znanja.

Direktor Zavoda Siniša Jokić je potvrdio ovu informaciju i dodao da nije povređen radnik iz firmi koje su oni angažovali i podsetio da za proteklih oko pola godine koliko traju popravke fasade u Podgrađu nije bilo incidenata.

Naime, stanari su bez znanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture angažovali jedno privatno lice da im pretrese krov, koji je potom pozvao ovog muškarca da odradi posao i on se na skeli našao van radnog vremena kada na njoj nije bilo radnika koji su zaposleni na popravci fasade u Lisinskog 2.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je počeo da proverava krov pozlilo mu je i tada je došlo do pada sa visine, a u pomoć su mu pritekli radnici koji su na obližnoj zgradi radili na popravci fasade.

Zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak, danas u Pograđu nema radnika, jer kako je objašnjeno uznemireni su zbog toga šta se desilo, ali se očekuje da će se nakon vikenda vratiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading