Vujačić izručen Crnoj Gori: Saučesnika u likvidaciji Radomira Đuričkovića tražio INTERPOL!

Autor: vijesti.me, Republika

Hronika

21.06.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića, Vukan Vujačić (25) izručen je danas Crnoj Gori sa tzv. Kosova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

- Ovo lice se potraživalo po poternici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica radi obezbeđenja prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog dela teško ubistvo koje je izvršeno 10. oktobra 2016. godine na Cetinju na štetu R. Đ. - saopšteno je iz Uprave policije.

Podgoričanin Mario Milošević i Cetinjani Igor Mašanović i Vukan Vujačić terete se da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića.

Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Mašanović, a Milošević je dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

U tom tužilačkom aktu piše i da je Mašanović sa umišljajem ubio Đuričkovića, a pri tom, takođe sa umišljajem doveo u opasnost život Milorada Radulovića.

Optužen je i da je neovlašćeno držao automatsku pušku "crvena zastava", model 70-AB2, njegove saučesnike Tomković je optužio da su sa umišljajem doprineli ubistvu.

- Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje predmetnog krivičnog dela. Vujačić je, nakon toga, 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio "reno megan" (PG-BG344), po ceni od 2.100 eura - piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Mašanović i Vujačić dan kasnije pratili kretanje Đuričkovića - "u cilju nalaženja pogodnog mesta da ga liše života".

- Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo "tiguan", a oštećeni Radulović uđe na mesto suvozača... Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je vozilom 'reno meganom' ušao u suprotnu kolovoznu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo, nakon čega je okrivljeni Mašanović, s mesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu - piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Cetinjanina pogodila dva projektila, od čega jedan u predelu glave i da je od zadobijenih povreda preminuo sat posle ponoći. Trojica optuženih uhapšeni su na Kosovu u julu prošle godine. Tamošnje vlasti Crnoj Gori izručile su samo Miloševića. On je u spuškom Istražnom zatvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading