Uhapšene tri osobe iz Novog Pazara zbog utaje poreza

Autor: Tanjug

Hronika

19.06.2020

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšene su tri osobe iz Novog Pazara zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za 20 miliona dinara.

RepublikaFoto: Republika/E. DELIBAŠIĆ
Foto: Ilustracija


Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo poreske utaje i krivično delo zloupotrebe položaja, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Jedan od osumnjičenih je, u periodu od 19. juna do 8. novembra prošle godine uz pomoć odgovornog lica privrednog društva iz Novog Pazara uvozio i prodavao "na crno" tekstilnu i drugu robu iz Turske, preko tog privrednog društva.

Takođe, nije evidentirao ostvareni prihod od prodaje u poslovnim knjigama u iznosu od 73.620.303,04 dinara.

Na taj način, izbegao je obračun i plaćanje poreza na druge prihode i pripadajućih doprinosa u ukupnom iznosu od 19.704.233,00 dinara.

Osumnjičeni su, zloupotrebom položaja odgovornog lica pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od sedam miliona dinara.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading