Mađarska izručuje Ljubišu Manitaševića Srbiji

Autor: Tanjug

Hronika

19.06.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska će Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu izručiti Ljubisu Manitaševića, protiv kojeg se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio ratne zločine na KiM.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je dobilo pozitivnu odluku Mađarske na zahtev Srbije da Ljubiša Manitašević bude izručen Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Pred Tužilaštvom za ratne zločine u Beogradu vodi se istraga protiv Ljubiše Manitaševića zbog sumnje da je izvršio krivično delo protivpravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija tokom devedesetih.

Iako je i takozvana samoproglašena Republika Kosovo takođe podnela zahtev za izručenje, nadležni sud u Mađarskoj utvrdio je da su ispunjene pravne pretpostavke da se Ljubiša Manitašević izruči i Beogradu i Prištini.

Konačno, mađarski ministar pravde, vodeći se isključivo međunarodnim pravom i pravdom, doneo je odluku da Ljubiša Manitašević bude izručen Beogradu.

Srbija pozdravlja takvu odluku mađarskih vlasti i ukazuje da su srpski pravosudni organi nedvosmisleno do sada pokazali da su spremni da jednako procesuiraju sva lica bez obzira na njihovu nacionalnost ili etničku pripadnost, navodi Ministarstvo pravde u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading