MALČANSKI BERBERIN PRIZNAO KRIVICU?! Majka otete devojčice je kratko opisala šta se dešavalo u sudnici, ali njene reči odzvanjaju!

Autor: Republika

Hronika

16.06.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Nišu danas je održano pripremno ročište pred suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčcanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M.K. iz sela Suvo do.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Republika
Foto: Ilustracija

Nakon ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, roditelji devojčice preneli su novinarima da je Jovanović delimicno priznao krivicu, ali da se i branio i prepričao šta se dešavalo tokom otmice.

- Tražio je i da se saslušaju njegovi lekari. Rekao je da bio pomućene svesti - rekla je devojčicina majka Aleksandra K.


Prenela je da se Jovanović u sudnici ponašao normalno, ali da roditelje nije gledao.

- Tražila sam njegov pogled da ga pitam zašto je to ucinio. Nikome ne želim da ovo doživi, ne bih želela da drugo dete strada. Ocekujemo najstrožu kaznu - rekla je devojčicina majka.

Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta. Za ova krivična dela zaprecena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim. On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao. Inače, M. K, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading