Jezivo samoubistvo hirurga Nataše i Seke! Zarila sebi nož u srce

Autor:

Hronika

14.06.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledna beogradska doktorka, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, koja je bila omiljena u lekarskim krugovima, ali i među pripadnicima srpskog džet-seta, Violeta Skorobać Ašanin (50) oduzela je sebi život jutros u porodičnom stanu u centru Beograda. Bila je omiljeni hirurg estrade, a među njenim klijentima bili su i poznati voditelji, pevači, ali i političari.

RepublikaFoto: youtube.com/Bolnica Diona/promo/instagram.com/seka_aleksic
Violeta Ašanin

Nesrećna žena se dva puta ubola nožem u srce dok su njeni suprug Dragan Ašanin i sin Adrej S. boravili u drugim prostorijama stana. Jezivu i vrlo potresnu scenu nepomične doktorke na podu kupatila u lokvi krvi, sa nožem pored, suprug i sin su zatekli kada su posle više pokušaja da je dozovu provalili vrata kupatila.

- Od dva uboda nožem pravo u srce Violeta je preminula na licu mesta. Prvi ubod je bio slabiji, dok je drugim dovršila posao i zaustavila rad srca - otkrile su juče komšije, dok je policija u stanu vršila uviđaj.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ispred zgrade u kojoj se ubila doktorka

Doktorka impresivne biografije je bila omiljena među prijateljima, koji su bili iz svih sfera, a informacija da je izvršila samoubistvo sve ih je potresla i uznemirila. Niko od njih nije mogao da poveruje u prvi mah da je u pitanju samoubistvo jer je Violeta previše volela život i sebe. Iz intervjua koje je davala poslednjih godina ne može ni da se nasluti motiv ovog čina. Imala je srećan brak, obožavala je putovanja i vina. Najbolje od svih je radila korekcije grudi, zbog čega je bila veoma tražena.

Violeta Skorobać Ašanin (50) imala mnogo mušterija među voditeljima, pevačima, ali i političarima, motiv samoubistva nepoznanica

- Ne mogu da poverujem da moje Viki nema. Čule smo se pre dva dana i ništa nije ukazivalo da ima neki problem. Bila je vedrog duha i šalila se. To je bila žena-zmaj, koja je bila toliko pozitivna i nasmejana da se takve osobe retko sreću - rekla je plačnim glasom jedna od njenih bliskih prijateljica.

Neke od Violetinih mušterija

- Maja Manojlović

- Milica Bursać

- Sanja Radan

- Radiša Trajković Đani i njegova supruga

Osim zbog vrhunske stručnosti usled stalnog usavršavanja, Violeta je bila izbor srpskih zvezda i zbog tajnosti koju im je garantovala pri intervencijama. Voditeljke Maja Manojlović, Milica Bursać, Sanja Radan, pevač Radiša Trajković Đani i njegova supruga Slađa su cenili metode ulepšavanja doktorke Violete.

Cecin frizer: Šokiran sam!

RepublikaFoto: instagram.com/stevansrules
Stevan Radivojević

- Nemam reči, šokiran sam! Zvala me je tri dana pre samoubistva da me pita kako sam jer sam bio pozitivan na koronu. Delovala mi je sasvim normalno. Ne mogu da verujem da je digla ruku na sebe - rekao nam je Stevan Radivojević, frizer Cece Ražnatović.

Svi sagovornici Srpskog telegrafa ističu da je bila izuzetan profesionalac, predana svom poslu, u kojem je dostigla vrhunske domete.

- Imala je sjajan život, supruga i sina, koje je neizmerno volela i koji su je poštovali i neizmerno voleli. Obožavala je putovanja i uživala u životu. Zašto bi neko takav poželeo sebi da naudi i da odluči da nestane?! Verujete da smo svi mi koji smo Violetu voleli i sa kojima se družila godinama, a mnogo nas je, ostali u šoku zbog njene smrti - u neverici je Violetina prijateljica.

U jednom intervjuu dr Ašanin je govorila i o drugoj strani medalje

- Prema statistici, najveći broj hirurga u svetu, ne samo plastičara, a pogotovo žene, najčešće ostaju sami. Upravo zbog nerazumevanja i nedovoljno provedenog vremena sa partnerima, često dolazi do razilaženja. Za razliku od drugih grana medicine, hirurgija svog maestra sa skalpelom uzima pod svoje, stoprocentno. A sa tim ne može svako da se nosi - rekla je doktorka.

RepublikaFoto: youtube.com/ Bolnica Diona
Violeta Ašanin

STRUČNO SE USAVRŠAVALA ŠIROM SVETA

Doktorka Violeta Skorabić Ašanin je bila jedna od pionira estetske hirurgije u Srbiji i, između ostalog, i predsednik Udruženja estetskih plastičnih hirurga Srbije. Već 20 godina je vlasnica privatne bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estesku hirurgiju i pružala je usluge mnogim javnim ličnostima. Takođe je postigla izuzetne rezultate za ultrazvučnu liposukciju u lečenju gojaznosti, za koje je i nagrađivana na svetskim kongresima.

Od 1995. godine bila je zaposlena na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, a stručno usavršavanje i praksu nastavila je na mnogobrojnim svetski priznatim klinikama u Grčkoj, Rusiji, Italiji, Americi, Brazilu. Bila je učesnik mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa.

Pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Olga

15.06.2020 11:57

Lekari imaju pacijente a ne mušterije. Svaka čast novinari..