Zvicer se oporavio i pušten je iz bolnice: Očekuje se njegova krvava osveta

Autor: blic, Republika

Hronika

13.06.2020

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorac Radoje Zvicer (37), navodni vođa kavačkog klana, otpušten je iz bolnice u Kijevu 15 dana nakon što je ranjen dok je džogirao elitnim naseljem Novopečerski lipki. Mediji u Crnoj Gori su objavili vest o njegovom otpuštanju sa bolničkog lečenja, ali za sada još nije poznato da li je Zvicer dao izjavu ukrajinskoj policiji o njegovom pokušaju ubistva, ali i o svom boravku u toj zemlji.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Takođe nije poznato ni da li će u Ukrajini protiv njega biti pokrenut postupak zbog lažnih dokumenata ili će mu možda biti otkazano "gostoprimstvo", i kao neko ko može ugroziti bezbednost države, biti deportovan domovini - Crnoj Gori.

Izručenje o ovom trenutku nije moguće jer pravosuđe u Podgorici za Zvicerom nije raspisalo poternicu, iako je tamošnja policija zainteresovana da čuje njegova saznanja o pojedinim likvidacijama.

Za sada nema informacija ni šta su crnogorski državljani Stefan Đukić (30) i Emil Tuzović (30), Srbi Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46) i ukrajinski policajac Rostislav Černobrovij, osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera, ispričali tokom istrage i da li je neko od njih bio spreman na saradnju i otkrije ko je sve učestvovao u tom atentatu i ponudi dokaze koje bi te izjave potvrdili.

Nekoliko dana posle ranjanjava Zvicera u ukrajinskim medijima osvanula je informacija da je jedan od osumnjičenih navodno spreman da sarađuje sa istražiteljima, ali posle toga više nije pominjana nikakva kooperativnost.

Pretpostavlja se da će Zvicer krenuti sa osvetom i da će biti još likvidacija

Da li će posle Zvicerovog optuštanja iz bolnice krenuti osveta za pokušaj ubistva u Kijevu, ili je već započeto sa tim - ranjevanjem Ranka Radulovića, bliskog “škaljarcima” u pritvoru u Spužu i ubistvom Miloša Perunića, koji se povezuje sa Alanom Kožarom, u Marbelji, može samo da se pretpostavlja.

Ukoliko se ostvare pretpostavke bezbednosnih službi, uslediće još likvidacija, a na meti suparničkih klanova biće visokopozocionirani članovi rivalskih grupa, begunci od zakona. Iako evropske policije ne znaju gde se skrivaju te glavešine, suparnički klanovi to znaju, što potvrđuje ne samo pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu, već i likvidacija "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Gde je Tamarin pištolj?

Zvicerova supruga pucala je na napadače i tako ga spasla sigurne smrti.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Tamara Zvicer

Kako policija nije našla pištolj iz koga je Zvicerova supruga Tamara (35) pucala u pravcu muškaraca koji su pokušali da ubiju njenog muža, pitanje je da li će ona biti procesuirana zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Tamara Zvicer je 1. novembra 2018. u Poltavi, sa rođacima Goranom i Majom Zvicer, otvorila firmu koja restorane snabdeva hranom, a osnivački kapital im je bio oko 34 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading