"Vlada nije toliko loš, ne znamo šta mu je bilo": Komšije u šoku nakon krvoprolića na Petlovom brdu

Autor:

Hronika

12.06.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija još traga za Vladom Stankovićem (50), rodom iz Niša, osumnjičenim za ubistvo vanbračne supruge Ljubice Vujičić (49) u njihovoj kući u kartonskom naselju u blizini Ibarske magistrale. Zločin se dogodio u noći između srede i četvrtka, oko tri časa ujutru, a sve to pred očima Ljubičinog sina A. V. (14).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zločin u kasne sate: Udžerica u kartonskom naselju

- Ubistvu je prethodila svađa. Vlada je, prema pričama svedoka, bio prilično pijan i u jednom trenutku je izgubio kontrolu i potegao nož. Zario je Ljubici sečivo direktno u srce. Nesrećnoj ženi nije bilo spasa. U tom objektu živi i troje dece, dvoje njihove zajedničke i najmlađi A. V. (14), pred čijim očima se zločin dogodio. On je gledao kako mu očuh ubija majku i pozvao je policiju. Rekao je: "Dođite, otac mi je ubio majku!" Dok je policija stigla, Vlada je već pobegao - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

U naselju juče nije bilo nikoga od dece, a kuća je bila zapečaćena. Niko od komšija nije mogao da nam kaže gde su Miša, Nevena i A. V. O celom događaju pričaju nerado i većina tvrdi da je za tragediju saznala tek kada je došla policija.

- Vlada nije toliko loš, neki mi je rođak, ne znamo šta mu je bilo. Ne znam da su se ranije svađali i tukli. Tek kada je došao policijski kombi, saznao sam šta se desilo. Znam da ga je Ljubica napustila i da je otišla u rodni Kruševac, odakle je poreklom. Vlada je ostao sam sa decom, a onda je otišao i on u Kruševac i pokupio je i vratio kući te večeri kada se dogodilo ubistvo. Oni su se rastajali, pa ponovo bili zajedno - rekao je jedan rođak koji nije želeo da se predstavi.

Pobegao u rodni grad

Kako Srpski telegraf saznaje iz policije, protiv Vlade nije bila podnošena prijava za nasilje u porodici, ali je bio osuđivan i proveo je jedno vreme u zatvoru. Za Stankovićem je policija raspisala potragu, a pretpostavlja se da je pobegao ka rodnom Nišu, gde ima još prijatelja i rođaka, kod kojih može da se sakrije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading