Tokom sahrane malog Filipa došlo do nove tragedije u Radičeviću: Detalji smrti Momira koji je stradao SPAŠAVAJUĆI PAPAGAJA!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

11.06.2020

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona često pominjana narodna izreka koja kaže da nesreća nikad ne dolazi sama, potvrdila se nažalost u bačkom mestu Radičeviću, gde je u sredu popodne meštanin Momir Banović (50) izgubio život posle strujnog udara i pada sa metalne bandere, pošto je prethodno pokušao da dohvati papagaja koji mu je izleteo iz kuće.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Taj nesrećni slučaj, drugi u selu ove sedmice, dogodio se oko 15.30 sati, u vreme kada su se mnogobrojni meštani vraćali sa sahrane dvogodišnjeg dečaka Filipa Vojinovića, njihovog malenog sugrađanina na koga je u ponedeljak naletelo vozilo "kvad", za čijim je upravljačem bio Igor Brać, takođe iz Radičevića.

- Tek što je naš Momir stigao kući s posla, izašao je na ulicu da bi namamio i uhvatio papagaja koji mu je pobegao. Prvo je pokušao da ga uhvati na terasi a kad je ptica preletela na žice, na obližnjem električnom stubu, probao je u prvi mah nekim štapom da ga domami, ali nije uspeo - priča Momirov stric Čedo Banović, očevidac tog tragičnog događaja.

Priseća se da se njegov sinovac popeo prvo do sredine te metalne bandere ali nije mogao da dohvati svog pernatog ljubimca.

- U drugom pokušaju, kad je već bio blizu žicama, izgledalo je kao da se na trenutak zaledio i samo je pao leđima na beton i ostao da leži, nepomično. Šta da kažem, da li je to sudbina ili je bio trenutak napažnje ili nemara. Ne znam - dodaje stric, slomljen od bola i tuge.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Tu na ulici se, u tom trenutku, zateklo dosta ljudi koji su se vraćali sa sahrane malog Filipa. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju ali Momiru nije bilo spasa.

Radio je u PIK-u Bečej, bio je vredan, tih i miran i staložen čovek, koji se nikad nikome nije zamerio, ističu komšije.

Momirova supruga Sofija, zaposlena je takođe u PIK-u, deca Kristina i Petar su studenti. Zajedno žive sa njegovim roditeljima, ocem Petrom i majkom Simeunom, u porodičnoj kući u Proleterskoj ulici.

Telo nastradalog Banovića upućeno je u Novi Sad na obdukciju, radi utvrđivanja uzroka smrti. Biće sahranjen u petak na mesnom groblju u Radičeviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading