Pala kriminalna grupa zbog krijumčarenja migranata: Uzimali im po 3.800 evra da ih ilegalno prebace preko granice!

Autor: Republika

Hronika

11.06.2020

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminalne grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su I. M. (1981), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane  grupe, G. S. (1978) i B. J. (1976). 

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske. 

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi. 

Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca. 

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading