Naivno je pao u ruke policije: Bivši dečko rijaliti zvezde pred sudom zbog pljačke!

Autor: Blic, Republika

Hronika

09.06.2020

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Čabarkapa iz Kaluđerice, poznat kao otac ćerke rijaliti učesnice Aleksandre Subotić, naći će se pred sudom u Beogradu zbog pljačkanja svojih stanara, porodice Arapa, tokom vanrednog stanja, prenose mediji.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandar Cabarkapa
Aleksandar Čabarkapa

Prema informacijama koje posedujemo, optužnicom koju je Drugo osnovno tužilaštvo podiglo protiv Čabarkape, ovaj muškarac tereti se da je sa još dve osobe namamio Arape koji su iznajmljivali stan od njega, a potom ih opljačkao.

Kako se navodi u optužnici, krađa za koju je optužen Čabarkapa dogodila se 19. marta u Beogradu, dan nakon što je proglašeno vanredno stanje.

- Porodica Arapa došla je početkom marta u stan koji je Čabarkapa izdavao. Gotovo mesec dana on je odlagao da ih prijavi na svojoj adresi, pravdajući se uvek da fali jedan papir - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

RepublikaFoto: instagram.com/sandrasuboticss
Aleksandra Subotić

Odlaganje obaveza trajalo je sve do proglašenja vanrednog stanja, te kako se sumnja, Čabarkapa je u jeku epidemije došao kod stanara sa svojom bliskom prijateljicom D. Ž., inače prevodiocem i konačno predložio da ode da prijavi da stanuju kod njega.

- Oni su im ispričali kako cela porodica mora da pođe sa njima u policiju gde će prijaviti njihovo mesto prebivališta. Čabarkapina prijateljica D. Ž. prevodila im je sve na arapski, nakon čega su se svi zajedno uputili sa ka policijskoj stanici na Voždovcu - kaže naš sagovornik.

Preti mu sedam godina zatvora

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako prenose mediji, suđenje Čabarkapi i njegovim saučesnicima zakazano je za 24. jun u Drugom osnovnom sudu u Beogradu. Prema informacijama koje posedujemo, on se tereti za tešku krađu, a tužilaštvo je predložilo sudu da ga osudi na sedam godina zatvora.

Za to vreme u njihov stan upao je S. Đ., inače Čabarkapin prijatelj koji je izvršio premetačinu stana. Kako se sumnja, on je po dogovoru sa Čabarkapom ušao u stan odmah pošto je porodica izašla iz njega.

- Oni su mislili da je porodica imućna, te da će u stanu pronaći dragocenosti. S. Đ. je ispreturao sve u stanu, ukrao gomilu nakita, alata... - kaže naš sagovornik.

Po povratku iz policijske stanice Čabarkapini stanari imali su šta da vide. Potpuno demoliran stan. Pozvali su policiju, a ubrzo potom, pljačkaš, organizator i prevodilac uhapšeni su. Njima je određen pritvor do 30 dana koji je nedavno ponovo produžen.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema do sada poznatim informacijama, istraga je utvrdila da Arapi koji su stanovali kod Čabarkape nisu imućni kao što je on to mislio kada je organizovao pljačku, te da je nakit koji je ukraden zapravo bižuterija, a ne zlato. Kako se ispostavilo, ukradeni predmeti vredni su gotovo 28.000 dinara!?

Inače, ovo nije prvi put da Čabarkapa ima sukob sa zakonom. Ovaj muškarac poznat je već godinama istražnim organima koji su ga teretili za razbojništva, otmice, ali i nasilničkog ponašanja.

Tako je Čabarkapa 2016. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pretnji kašikarom, pokušaja iznude i nasilničkog ponašanja. Tri godine ranije sumnjičen je da je učestvovao u dva pokušaja ubistva, iznudama, razbojništvima, paljenju automobila, ali i zbog sumnje da je nedozvoljeno nosio oružje i počinio više teških krađa. Tada je sa njim uhapšena i Aleksandra Subotić, u tom momentu maloletna i trudna ćerka rijaliti učesnice Ljube Pantović. Dve godine kasnije, 2015. godine, osuđen je u Višem sudu na tri i po godine zatvora zbog otmice Nebojše Šarovića, kuma Andrije Draškovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading