Devojčica teroriše komšije, krade šta stigne, čak i BEBE! Žitelji naselja očajni

Autor:

Hronika

08.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je M. O. (12) uhapšena zbog krađe bebe iz jedne kuće u Pančevu, žitelji naselja Skrobara ponadali su se da će nadležni konačno izaći na kraj sa detetom koje ih već godinama terorište. Onda je došla korona, koja je sve zaustavila ili usporila, samo ne devojčicu koja je nastavila da vršlja po komšijskim dvorištima i kućama. Dete, protiv čijeg oca Branimira Ognjenovića je pokrenut sudski postupak za oduzimanje roditeljskog staranja, čini se, jačim od sistema.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Devojčica sa ocem

M. O. se početkom marta ove godine ušunjala u jednu kuću u Pančevu i iz nje ukrala osmomesečnu bebu dok su njeni roditelji Jasmina i Željko spavali u susednoj prostoriji! M. O. je čak pripremila dečja kolica, pelene i prehranu za bebu. Srećom, kada je video 12-godišnju devojčicu sa bebom u svom vozilu, vozač autobusa pozvao je policiju, koja je bebu vratila roditeljima, a mala M. O. je završila kod kuće.

- Godinama nisam zaključavao ni dvorište niti vrata kuće, ali sada sam počeo. Imam dvoje male dece, jedno je beba, i počeo sam da se plašim za njih. Znam celu tu porodicu.

 Darko: Nikad nisam zaključavao ni vrata kuće, ali sada sam počeo. Imam dvoje male dece i počeo sam da se plašim za njih

Kada je mala M. počela da dolazi, hteo sam da je nahranim, da joj pomognem, znam da su izbegli iz Hrvatske 1995. godine. Ali onda su počeli da mi nestaju stvari iz dvorišta - počinje priču Darko Tešić, stanovnik Skrobare.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Darko Tešić

Prvo su počele da nestaju sitnice, dečja obuća, cigarete sa stola i upaljači, poneka alatka iz dvorišta, čiji nestanak čovek primeti tek kada mu zatreba. Onda je stvar počela da izmiče kontroli.

Policija sleže ramenima

Osim Branimira i male M. O., u kući živi i Branimirova sestra Božana i deda Mile. Po pričama komšija, nedavno su dobili građevinski materijal kao pomoć izbeglicama, ali umesto da podignu novu kuću ili poprave staru, Branimir i Božana su materijal prodali!

- Branimirov i Božanin otac jedini radi. Ali on, čovek, ne može da izađe na kraj sa njima. Branimir često upada u probleme i dobija batine po Pančevu, ali se ne smiruje. Sada mu i ćerka čuda čini. Policija dođe, zabeleži i ode. Samo sležu ramenima i kažu da ne mogu ništa da urade jer je u pitanju dete - kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

- Brzo smo shvatili šta je u pitanju i ko je kradljivac. Iz dvorišta su mi nestala dečja kolica. Otišao sam kod Ognjenovića kući i našao ih. Dok je Branimirova majka Jelena bila živa, ona je stvari držala pod kontrolom. Otkad je ona umrla, sve je pošlo po zlu - kaže Darko.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Milka Hrkljuš

Otac kockar

Policajci skoro svakodnevno dolaze do kuće porodice Ognjenović. To je kuća bez struje i vode, bez osnovnih uslova za život u kojim odrasta mala M. Veći deo dvorišta Branimir je prodao. Po naselju se priča da je sklon kocki, a voli i da popije. Na meti mu se ponekad nalazi i rođena ćerka.

Dečja banda

Prema našem zakonu, deca do 14 godina su krivično neodgovorna i ne mogu biti poslata u vaspitni dom. Postoji mogućnost da devojčica bude poslata u Dom za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, ali za to bi prvo trebalo da postoji pravosnažna sudska presuda kojom bi njenom ocu bilo oduzeto starateljstvo.

Ono što meštane Skrobare posebno brine jeste što je mala M. O. počela da dovodi i drugare iz Doma za smeštaj dece bez staranja Spomenak, gde je smeštena privremeno.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kuća

- Ponekad je tako bije da se čuje niz celu ulicu. Ona je dete naviklo na batine, a sve je postalo još gore posle krađe bebe u Pančevu. Počeli smo da se plašimo. Sve to može da se vrlo loše završi. Jedne noći čula sam neku buku u dvorištu oko 23.30. Izašla sam iz kuće i videla malu kako beži.

 8 meseci imala beba koju je ukrala M. O.

Neko će se uplašiti, udariće je, napašće je psi, pregaziće je auto. Neko može zbog tog deteta da završi u zatvoru, a da to nije njen otac - kaže komšinica Milka Hrkljuš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading