(FOTO, VIDEO) Mađarska policija uhvatila Srbina sa skupom robom, akciju snimale kamere!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

07.06.2020

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin (51) i dvojica mađarskih državljana uhapšeni su u Budimpešti prilikom čega je mađarska policija zaplenila materijal kojim se može proizvesti 100-150 kilograma amfetamina!

RepublikaFoto: printscreen youtube/ policehungary

Do spektakularne akcije raskrikavanja kriminalne grupe došlo je nakon što su inspektori odeljenja za narkotike dobili informacije da se u jednoj seoskoj kući nalazi laboratorija za uzgoj droge. Policajci su 4. juna upali u tu seosku kući i uhapsili jednog Srbina i dvojicu Mađara zatečenih na lice mesta i sumnja se da su oni upravljali ilegalnom laboratorijom.

Lisice na ruke stavljene su Peteru B. (48), Gustavu P. (48) obojica mađarski državljani i 51-godišnjem Srbinu.

U laboratoriji je pronađeno 40 litara nerazblaženog metamfetamina, 12 litara već mešane tečnosti koja sadrži metamfetamin i 100 litara tečnih hemikalija. Kombinovanjem ovih komponenti, kako je saopštila mađarska policija, moglo bi se proizvesti najmanje 100-150 kilograma amfetamina, vrednosti između 300-350 miliona forinti.

Pred toga, zaplenjena su i dva gasna pištolja i jedno oružje pronađeno pretresom stana Petera B. Policija je iz kuće oduzela i tri automobila, gotovo 300.000 forinti, 400 evra i više od 2.000 srpskih dinara.

Na snimcima mađarske policije vide se kanisteri sa nedozvoljenim supstancama, ali i improvizovane alatke za mešanje droge u crnim kantama, fiksirane za stolove.

RepublikaFoto: printscreen youtube/ policehungary
Mesto gde je pronađena supstanca

Svi privedeni su saslušani i podnet je zahtev za njihovo pritvaranje. Oni se sumnjiče za trgovinu značajnom količinom droge, dok je protiv 39-godišnjeg Francije Sigetsentmikloša koji je uhvaćen na parkiralištu u blizini Tordasa zbog posedovanja droge pokrenut krivični postupak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading