KRIMINALNI DOSIJE OPAKOG PECE PIT BULA: Pljačkao banke, radio sa kavčanima, učestovao u ubistvima...

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

05.06.2020

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranina Marka Vukovića (41) dok je čekao decu ispred škole u Novom Beogradu 17. januara ove godine ubio je Petar Jovanović (46) iz Niša, koji je u pritvoru u Ukrajini zbog pokušaja likvidacije Radoja Zvicera (37), navodnog vođe "kavčana".

RepublikaFoto: Strana.ua/printscreen
Petar Jovanović

Operativci beogradske policije su rasvetlili zločin i podneli krivičnu prijavu Višem tužilaštvu, jer je Jovanović trenutno nedostupan našim istražiteljima pošto je već deset dana u pritvoru u Kijevu.

Da li će i kada zbog ovoga biti procesuiran u Srbiji, za sada nije poznato. U kriminalnim krugovima poznat je po nadimku Peca Pitbul.

Vuković je likvidiran 17. januara uveče u Ulici Danila Lekića Španca, dok je u svom BMW X5 čekao decu iz Osnovne škole "Borislav Pekić". Te večeri je bila magla, ubica je prišao vozačevom prozoru, pucao i pobegao naočigled roditelja i dece koja su izlazila iz škole.

 

Ukrao 48 miliona dinara

Jovanović je u Srbiji poznat po spektakularnoj pljački niške ekspoziture Vojvođanske banke, odakle je 5. marta 2010. sa saučesnicima ukrao 48 miliona dinara. Razbojnici su bili maskirani u žene, imali su plave perike, a u rukama držali cveće. Robijao je osam godina i iz zatvora izašao u martu 2018. godine. Da li je od tog momenta do trenutka hapšenja u Ukrajini "odradio" još neki posao, tačnije ubio još neke osobe bliske "kavčanima" kao što je recimo Vladimir Roganović, istražuje se.

 

Iako u Srbiji nije hapšen ni zbog kakvog krivičnog dela, operativna saznanja su bila da je kao pomorac bio blizak sa ljudima koji su sarađivali sa "kavčanima". Nije bilo dokaza da je krijumčario kokain iz Južne Amerike, ali na osnovu kontakata koje je imao to se moglo zaključiti.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Poslednjih godina manje je putovao, ali je izvesno vreme živeo u Belgiji, u čije luke pristižu tovari kokaina, a nakon toga u Beogradu je otvorio građevinsku firmu. Na osnovu svih tih informacija, posebno jer je bio blizak sa pojedincima iz kavačkog klana, istraga je usmerena ka njihovom najvećem neprijatelju - "škaljarcima".

Kako je već bila raspisana poternica za Damirom Hadžićem (46), Užičaninom koji važi za jednog od glavnih pucača "škaljaraca" i osumnjičenim da je 1. januara 2018. u garaži u Beogradu ubio visokopozicioniranog među "kavčanima" Davorina Baltića, istraživalo se da li je direktno umešan u likvidaciju Vukovića ili je bar povezan s njom.

 

Osveta

Dva dana posle Vukovića, u atinskom restoranu ubijeni su Igor Dedović (43), navodni vođa "škaljaraca", i Stevan Stamatović (43). Pominjalo se da je njihova likvidacija osveta za egzekuciju Vukovića. Još nije ustanovljeno ko su bila četvorica maskiranih napadača koja su ispalila u njih smrtonosne hice. Dedović i Stamatović su navodno u glavnom gradu Grčke bili već duže vreme i odatle su rukovodili poslovima.

 

Ubrzo se došlo do dokaza da on nije ispalio smrtonsone metke, već da je to bio njemu blizak Nišlija Jovanović, koji je kao i Hadžić robijao zbog razbojništva, doduše u Srbiji, ne u Italiji kao Užičanin.

Osumnjičeni Jovanović je, međutim, bio van domašaja naših istražitelja, a 28. maja rano ujutru je uhapšen u okolini Odese, luke na Crnom moru. Nekoliko sati pre toga, sa Nišlijom Milanom Brankovićem (31) i Crnogorcima Stefanom Đukićem (30) i Emilom Tuzovićem (30) pokušao je da u Kijevu ubije navodnog šefa "kavčana".

Upravo su Nišlije pucale u Zvicera. Iako su ga pogodile pet puta u grudi, Zvicer je preživeo, a da li je napadače omela njegova supruga Tamara, koja je istrčala i pucala u njihovom pravcu, nagađa se. Sva četvorica i ukrajinski policajac Rostislav Černobrovij uhapšeni su i trenutno su u pritvoru. Mediji u Ukrajini su pisali da je jedan od uhapšenih navodno spreman na saradnju, ali zbog njegove bezbednosti nije otkriven njegov identitet.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading