Haos na suđenju za ubistvo pevačice! Veštak šokirao sudiju neznanjem

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu da isključim da je Jelenu Marjanović ubilo više osoba i sa više predmeta, rekao je u petak sudski veštak Zoran Stanković, koji je u Višem sudu izneo mišljenje o ubistvu pevačice koja je 2. aprila 2016. godine usmrćena na nasipu u Borči, a za koje je optužen njen suprug Zoran.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

- Ona je ubijena na surov i monstruozan način, a o tome govore povrede koje su joj nanete po glavi. Umrla je u teškim mukama - rekao je Stanković.

Dodao je da je zajedno sa kolegom Milanom Kunjadićem razmotrio oko 20 CD sa fotografijama i video-snimcima, nakon čega su utvrdili da je pevačici naneto osam smrtonosnih povreda po glavi i to u kanalu u kojem je i nađena, a ne na nekom drugom mestu, kako se spekulisalo.

- Prvo su joj nanete dve povrede šiljastim predmetom dok je napadaču bila okrenuta leđima na travi. Jedna na desnom laktu, druga na temenu dok joj je kapuljača bila na glavi i to je izazvalo probojno nagnječenje. Nakon toga velikom brzinom joj je naneto osam povreda dok je bila u kanalu, takođe leđima okrenuta ka napadaču, a četiri udarca su joj razorila moždano tkivo. Ovo je izvršeno šiljastim oruđem, koje možda ima dva kraja. Na glavi su vidljivi udarci u obliku latiničnih slova V, pa L i crtica - naglasio je sudski veštak i dodao da ne može da govori o tragovima krvi jer nije imao uvid u DNK analize, ali da je utvrđeno da je pevačica dobila i lakše povrede dok je pokušavala da se odbrani.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Zoran Marjanović u Sudu

Veštak šokirao sudiju neznanjem

Sudija je pitala veštaka Milana Kunjadića kojom brzinom može da ide dete od pet godina normalnih hodom, s obzirom na to da je on diplomirani fizikohemičar.

- Ne znam, ja bih ga prošetao - rekao je on, a sudija se time šokirala i rekla da ne razume kako on to ne zna, pa su advokati predložili da se za to dovedu stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta ili sa DIF, a sudija je rekla da bi to bilo moguće.

Inače, prvi sudski veštak koji je juče svedočio u Višem sudu je bivši ministar odbrane, koji je bio u vladi Vojislava Koštunice od 2005. do 2007. godine, a advokati Marjanovića su ga pitali koliko je obdukcija radio jer se pojavljivalo mnogo lažnih stručnjaka, na šta im je on odgovorio da je imao oko 7.000 slučajeva.

On je istakao da je žrtva umrla zbog nagnječenja i razaranja moždanog tkiva, kao i zbog preloma lobanje, i da je i samo jedan od udaraca koje je dobila po glavi mogao biti koban, a da policijski psi nisu mogli da nanjuše njeno telo jer je bilo pod vodom. Jednog od advokata optuženog Zorana Marjanovića zanimalo je da li Stanković misli da je Jelenu možda ubilo više napadača i to sa više oružja, na šta je on odgovorio potvrdno.

SPALA JOJ PATIKA

Nakon analiziranja povreda, Stanković je podvukao da je pevačicin ubica imao prema njoj jake emocije.

- Sam broj povreda govori da je taj zločinac imao veoma naglašene emocije prema žrtvi i zbog toga je počinjeno brutalnije nasilje. Možda je imao i pozitivne i negativne emocije, ali je više imao negativnih - otkrio je stručnjak i dodao da su toksikološke analize pokazale da Jelena nije imala ni alkohol ni bilo koje supstance u krvi.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Svoje mišljenje izneo je u petak i Milan Kunjadić, koji je rekao da je pevačici spala desna patika dok je bežala od ubice, kao i da joj je tada ispao telefon i gumica za kosu, a da joj je gornji deo trenerke verovatno skinut jer je nađen pored kanala sa okrenutim rukavima.

On je naveo da trag Jelenine krvi pronađen sa druge strane kanala najverovatnije potiče od ubice, s obzirom na to da Jelena u tako teškom stanju nije mogla da dođe do druge strane kanala.

Sledeće ročište zakazano je za 10. jul, a na njemu će svedočiti veštaci koji će govoriti o psihičkom stanju pevačice i bolu koji je pretrpela.

Provela u vodi više od 10 časova

Sudski veštak Zoran Stanković naglasio je da je Jelena Marjanović umrla veoma brzo nakon nanetih povreda i da je od njih pala u vodu i udahnula još oko 18 puta, pa su joj zato u plućima nađeni mulj, grančice i voda, koja nije mogla da ispere krv sa odeće, već samo da je izbledi, ali da on i kolega Kunjadić nisu imali uvid u DNK analize krvi.

- Ona je od tih udaraca pretrpela bol najjačeg intenziteta i dosta je krvarila. Od tih povreda nije mogla da napusti kanal, ali je možda samo pokušala. Analiza pluća je pokazala da je bila živa kada je u njega dospela - rekao je veštak i dodao da je u vodi provela najmanje pet-šest sati, a moguće i više od 10, nakon čega ga je sudija pitala da li je možda bila i 20 časova, a on je potvrdio i da je to moguće.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading