Tužilaštvo potvrdilo pisanje Republike: Jurić nije otkrio identitet političara

Autor:

Hronika

05.06.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo potvrdilo je navode o kome je ranije pisao portal Republika da Igor Jurić nije otkrio identitet političara za koga je tvrdio da je pedofil i da opšti sa maloletnim devojčicama.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Igor Jurić nakon saslušanja

- Nakon saslušanja koje je trajalo gotovo 3 sata, Igor Jurić nije tužilaštvu dostavio neophodne informacije za koje je ranije tvrdio da poseduje.

Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom iz člana 180 Krivičnog zakonika, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo trinaest godina - saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu nakon saslušanja Igora Jurića, osnivača fondacije "Tijana Jurić".

Tužilaštvo je saopštilo da za sada " još uvek nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje pretkrivičnog postupka, a o daljem postupanju i radnjama će blagovremeno obavestiti javnost".

Podsetimo, nakon izlaska iz zgrade Višeg javnog tužilaštva, direktor fondacije "Tijana Jurić" je najpre saopštio da je dostavio sve neophodne informacije i fotografije o političaru nastranih sklonosti, da bi se kasnije ispostavilo da to ne odgovara informacijama koje dolaze iz tužilaštva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading