Više javno tužilaštvo pozvalo Igora Jurića na saslušanje!

Autor: Republika

Hronika

02.06.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima o političaru pedofilu iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog tužilaštva, rekla je Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Igor Jurić

Podsetimo, Jurić je 9. marta gostujući u jednoj TV emisiji izjaviio "da ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji, koji orgijaju sa decom, a među njima je jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou". Od tada, međutim, nije izneo više podataka iako je bio dužan da o ovakvim saznanjima obavesti i nadležne.

Ovim povodom reagovao je i ministar policije Nebojša Stefanović koji je objasnio da za takvog čoveka "ne sme da bude bilo kakvih povlastica, sakrivanja, popuštanja ili drugačijeg tretmana u svakom krivičnom delu"

- Pošto je u javnosti više puta pomenuo ovo delo, a nije rekao na koga misli, nije predočio dokaze i nije zvanično o tome obavestio tužilaštvo ili policiju, očekivao sam da Jurić namerava o tome da obavesti makar javnost - rekao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading