Užasni detalji nesreće u kojoj je poginuo Stefan (29): Mladić je ispao iz auta, a potom su ga pregazila 4 vozila

Autor: Novosti, Republika

Hronika

31.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak veče oko 23.45 časova na auto-putu Miloš Veliki, na par stotina metara od naplatne rampe u Preljini kod Čačka, poginuo je dvadesetdvogodišnji Stefan Petrović iz čačanskog naselja Atenica. Njegovo beživotno telo pronađeno je nešto posle ponoći na kolovozu, i to nakon što je nekoliko vozila prešlo preko leša, pa je sam prizor ove nesreće bio jeziv i za najiskusnije saobraćajce.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto:Ilustracija

Prema pisanju medija, Stefan je upravljao automobilom "opel astra", i kretao se iz pravca Beograda. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, usled neprilagođene brzine, u jednom momentu izgubio je kontrolu nad vozilom, koje je prvo udarilo u bankinu, a potom počelo da se prevrće. Prilikom prevrtanja mladić je ispao iz auta, koje je potom sletelo u kanal pored auto-puta, i zaustavilo se na krovu.

Pošto je policija stigla na mesto nesreće, nije nikome bilo jasno otkud se telo mladića zadesilo na kolovozu. Tek posle određenog vremena, utvrđeno je šta se zapravo dogodilo, jer njegov auto je pronađen na više od 100 metara od leša mladića. Auto je bio u katastrofalnom stanju, čak je bio bez točkova. Utvrđeno je da mladić nije koristio zaštitni pojas.

On je ispao iz auta. Ležao je na putu neko vreme, kada su ga pregazila najmanje četiri vozila – prenosi izvor koji je upoznat sa detaljima istrage.

Dok je ležao na putu mladića su pregazila nekoliko vozila

- Ustvari, policiji su slučaj prijavili upravo vozači koji su ga jedan za drugim pregazili i zaustavili se nakon toga. Detalji uviđaja još nisu poznati, odnosno obdukcija bi trebalo da pokaže da li je Stefan bio živ pošto je ispao iz auta i da li su mu smrtonosne povrede nanete posle ispadanja.

Svi vozači su alkotestirani i test je pokazao da nijedan od njih nema alkohola u krvi. Sva četiri vozača i njihova vozila policija je zatekla u blizini mesta gde se dogodilo nesreća. Svi su izjavili da su prešli preko tela koje je ležalo na kolovozu nakon čega su se zaustavili i prijavili slučaj policiji. U jutarnjim satima obavljen je kriminalističko tehnički pregled sva četiri vozila, kao i pregled video nadzora sa auto-puta, kako bi se utvrdilo da li je još neko od vozila prešlo preko tela i da li je eventualno neko od vozača pobegao.

Policija je dojavu o saobraćajnoj nesreći primila oko ponoći, a uviđaj je trajao do ranih jutarnjih sati, odnosno do oko pet časova izjutra. Svi automobili bili su preusmereni na isključenju za Takovo preusmeravani na Ibarsku magitralu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading