SUĐENJE ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Advokatica ponudila 40 miliona za slobodu klijenta

Autor: S. STEPANOVIĆ

Hronika

26.05.2020

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zora Dobričanin, advokatica Darka Veskovića (38) optuženog za ubistvo Blaža Đurovića (39) u ponedeljak je iznela predlog o jemstvu za svog klijenta od 40 miliona dinara.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY
Zora Dobričanin

- Samo sam tražila da se razmotri moj predlog i da se s profesionalnom pažnjom razmotri obimna dokumentacija i da dobijem o tome odluku kakva god ona bila. To je moj posao - rekla je Dobričaninova za naš list.

Ona naglašava da nikada ne brani pripadnike klanova.

- Ja ne branim nikakve klanove, već okrivljene u krivičnim postupcima, odnosno svog klijenta sa imenom i prezimenom i tražim zakonitost u postupanju i ocenu dokaza na osnovu pozitivno pravnih propisa, a ima ih sa svih strana i iz svih struktura. Meni niko ne dođe i kaže "Ja sam iz tog i tog klana", to se nikada nije desilo - ističe Veskovićeva advokatica.

Dobričaninova kaže i da je svesna da je zbog "lepeze svojih klijenata koje trenutno brani mnogima vrlo zanimljiva, ali i da mnogima smeta".

- Mnogi žele da izbrišem iz sećanja ono što znam, a mnogi mi i samo zavide - zaključila je advokatica.

Podsetimo, Darko Vesković zvani Prika i Nemanja Ivanov optuženi su za ubistvo Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu iste godine u Zagrebu, odakle je izručen Beogradu. Njih dvojica su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading