DEČAK ŽIV GOREO NA 25.000 VOLTI: Struja ga je udarila čim se popeo na vagon, umirao desetak minuta u strašnim mukama!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak L. A. (12) iz Pančeva stradao je u nedelju oko 18 sati, kada ga je na vagonu u železničkoj stanici Pančevo Varoš spržila struja napona od 25.000 volti. Hitna pomoć je stigla za dva minuta, ali su mogli samo da konstatuju smrt.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vagon na kome se desila tragedija

Kako saznajemo, dečak je išao sa drugarom do fudbalskog terena koji se nalazi iza pruge. Bili su na biciklima i tamo su planirali da se igraju kao i svakog dana. Međutim, poput mnogih prolaznika, ni oni nisu hteli da idu nadvožnjakom preko pruge, već preko vagona koji se tu nalaze. L. A., prema nezvaničnim saznanjima, poželeo je da ga drug fotografiše na vagonu, pa se zato i popeo na njega, ali je tada usledila nesreća.

NIJE MU BILO SPASA

- Dečaka je udarila struja čim se popeo na cisternu. Živ je goreo, preminuo je za desetak minuta u strašnim mukama. Mogle su se zapaliti i druge cisterne i da tragedija bude jos veća - kaže jedan od očevidaca strašne tragedije.

Drug L. A. skamenio se od šoka kada je ugledao stravičan prizor, pa su pomoć pozvali prolaznici.

- Sedela sam u kući i odjednom čula stravičan tresak, kao udar groma. Moj suprug je bio u dvorištu i video dva uplašena mladića kako dotrčavaju držeći se za glavu i viču: "Zovite Hitnu pomoć, dečak gori na cisterni." Stigli su za dva minuta, a odmah posle njih i policija i vatrogasci, koji su ugasili požar, ali dečaku nije bilo spasa, pa je ubrzo došlo i pogrebno preduzeće - priča za naš list šokirana žena koja živi pored železničke stanice.

Hitne službe imale su veliki problem da spuste telo stradalog deteta zbog velike opasnosti od struje iz kontaktne mreže.

Druga tragedija za deset godina

Kako saznajemo od meštana Pančeva, ovo je druga tragedija u poslednjih deset godina jer je 2010. jedan dečak stradao na isti način, dok se drugi posle izvesnog vremena, takođe, penjao na vagon i udarila ga je struja, ali su lekari uspeli da ga spasu, a povrede su bile toliko teške da su morali da mu presade kožu.

RepublikaFoto: instagram.com/lion_leon08
Strašna smrt: Dečak L. A.

MAJKA NA LEKOVIMA

- Izašla sam u 20.10 da pogledam šta se dešava, ali dečak je još bio na vagonu. Vezali su ga nekim trakama, pa su nakon toga uspeli da ga spuste. Prizor je bio stravičan. I sada se naježim kada se setim. Njegov drug je takođe bio tu do 20 sati, a onda ga je policija nekud odvezla - šokirana je naša sagovornica.

U kući L. A. u Kotežu 1, u kojoj je živeo sa majkom i bakom, okupili su se brojni rođaci, od kojih neki stoje i u dvorištu i oplakuju nesrećno dete.

- Otišao je tog popodneva da se igra, kao i uvek. Oko 20 sati je trebalo da dođe kući, ali nije ga bilo. Mi smo ga tražili i zvali na telefon, ali se nije javljao. Njegova majka otišla je u policijsku stanicu da prijavi nestanak. Ona je tamo čekala neko vreme, pa su joj dali bensedine i odveli da pogleda telo. Tako su joj saopštili da je ostala bez sina. Ona nije verovala u to, nije verovala nikako - ispričala nam je dečakova tetka i briznula u plač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading