UŽAS U PANČEVU! Dečaka spržila struja od 25.000 volti! Popeo se na vagon i na mestu ostao MRTAV

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

24.05.2020

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan dečak poginuo je večeras u železničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nesreća se dogodila večeras u 18.00, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći.

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da žali zbog tragedije koja se dogodila i da je izrazila saučešće porodici nastradalog dečaka.

- I ovom prilikom Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže - dodaje se.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, upozoravju iz Infrastrukture železnice Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading