Punjač za mobilni umalo ubio devojčicu (2): Dete sada živi na aparatima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga i očaj u kući dvogodišnje devojčice E. K. iz Zemuna! Svi se mole da preživi nakon što ju je u utorak udarila struja. Ona je trenutno u jako teškom stanju i lekari na Institutu za majku i dete u Beogradu ulažu sve napore da preživi.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Prijatelji došli da pruže podršku

Spavala u sobi

Roditelji devojčice proveli su pola noći u bolnici, čekajući da se njihovoj ćerki poboljša stanje. Njen otac opisao nam je agoniju kroz koju su prošli, ali koja i dalje traje.

- To se dogodilo oko 18 sati. Ćerkica je spavala u dnevnoj sobi, a supruga je iskoristila to vreme da na brzinu opere sudove. Međutim, ona se probudila i nekako se uhvatila za punjač koji je bio priključen na produžnom kablu i tada ju je udarila struja - kaže N. K. za naš list.

Očajni otac ne može da veruje da je samo nekoliko sekundi falilo da se izbegne nesreća jer je on odmah nakon toga ušao u kuću.

Na respiratoru

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Foto: Ilustracija

N. K. kaže da su im lekari dozvolili da budu u bolnici samo do 1.30, a onda su ih poslali kući da čekaju vesti o njenom stanju.

- Kada su je zbrinuli, doktor mi je rekao da je priključena na aparate i da joj srce radi pomoću njih, a takođe je i na respiratoru. I dalje je bez svesti. Celu noć nismo spavali od brige. Danas kada god da ih okrenemo, oni nam daju novi termin za zvanje bez novih informacija. Ne znamo šta ćemo od nemoći i očaja - jedva izgovara on.

- Vratio sam se sa posla. Čim sam ušao u dnevnu sobu video sam malecku kako leži na podu. Jedva sam se sabrao od šoka. Brzo sam je podigao i video da je bez svesti. Nekoliko puta sam je ošamario da je povratim jer nisam znao šta joj se desilo, ali ona nikako nije reagovala. Sledio sam se od straha - navodi naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Naš sagovornik je devojčicu zatekao na podu

Kada je shvatio da ju je udarila struja, on se setio da kod komšije u dvorištu ima peska, pa je sa ćerkicom u naručju otrčao kod njega.

Stradao dok je majstorisao sa tatom

RepublikaFoto: twitter.com/The Sun
Foto: Ilustracija

Javnost je potresla i smrt 13-godišnjaka u Novom Sadu kojeg je struja ubila dok je pomagao ocu. Tragedija se dogodila 14. oktobra prošle godine. Otac Davida N. (13) postavljao je metalni nosač nadstrešnice od vrata na nusprostoriji u dvorištu. On je bušilicom probio rupu sa spoljne strane, a David je iznutra pokušao da postavi zavrtanj, kada ga je udarila struja. Dečak je pao sa merdevina i odmah je prevezen u Klinički centar Vojvodina, ali je tamo, nažalost, preminuo.

- Stavio sam je u pesak, ali ona opet nije reagovala. Udar struje je bio prejak za nju. Brzo smo je smestili u automobil i otišli u Institut za majku i dete. Ona ni u kolima nije davala znake života - priča otac.

Komšije nude pomoć

Očajna majka od tuge nije smogla snage da razgovara sa novinarima, pa je ostala u kući da doji najmlađe dete, dok se u njihovom dvorištu okupio ceo komšiluk u želji da pomogne nesrećnoj porodici. Ovi roditelji imaju ukupno četvoro dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading