Najnovija saznanja grčke policije: Ubijeni škaljarci SE KRILI U PET LUKSUZNIH STANOVA?!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

19.05.2020

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka policija pronašla je ukupno pet stanova koje su u Atini iznajmile i koristile ubijene vođe škaljarskog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43).

RepublikaFoto: youtube/printscreen
Foto: Ilustracija

Prema pisanju grčkih medija, istraga ubistva dovela je do novih tragova, koji su, pored stana koji je pronađen mesec dana posle likvidacije u restoranu, doveli do još četiri luksuzna stana koja su koristili, ali i do sumnji da su u poslednje dve godine ovim klanom rukovodili iz prestonice Grčke, a ne iz Crne Gore.

- Dedović i Stamatović imali su najmanje pet štek-stanova u različitim delovima Atine. Svi se nalaze u skupim četvrtima južnog i severnog predgrađa. Prateći ovaj trag, istražitelji odeljenja za ubistvo otkrili su da su oni u Grčkoj boravili najverovatnije godinu i po do dve godine. Koristili su lažna imena, na koje su iznajmljivali stanove. Činjenica da su imali čak pet stanova, svedoči da su menjali lokacije i znali da bi mogli da budu u opasnosti - otkrili su oni.

RepublikaFoto: youtube.com/RUDAR7
Igor Dedović

Dedović i Stamatović, podsetimo, ubijeni su 19. januara u restoranu u predgrađu Atine, naočigled brojnih gostiju, dok su večerali sa suprugama i decom. Navodno, porodice su im doputovale u tu državu kako bi zajedno proveli novogodišnje praznike i sutradan je trebalo da se vrate u Crnu Goru. Međutim, dok su sedeli na ''oproštajnoj večeri'', četvorica napadača uletela su u restoran i ubila dvojicu ''škaljaraca''.

Izvori iz istrage otkrili su da je prvi stan pronađen u kvartu Varu, u kom je i restoran u kom su likvidirani. U tom stanu navodno nisu pronađeni droga, niti oružje, već samo garderoba i dokumenta. Međutim, šta je otkriveno u preostala četiri stana, istražitelji čuvaju u najvećoj tajnosti. Policija je posle dvostrukog ubistva pokušala od njihovih udovica da sazna gde su im muževi boravili i sa kim su se sastajali, ali one nisu želele to da otkriju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Stevan Stamatović

- Forenzička analiza i detaljni pregled stanova i dalje su u toku. Policija pokušava da utvrdi ko je sve dvojicu pripadnika klana posećivao u njima. Posebno su važni snimci sa sigurnosnih kamera koji su uzeti iz luksuznih kompleksa, jer bi i na osnovu njih moglo da se rekonstruiše kako su živeli, ali i ko ih je obilazio, tj. ko su im sve bili kontakti u Grčkoj - otkrili su mediji i naveli da se tokom istrage došlo do informacija na osnovu kojih se veruje da su ubice došle iz Crne Gore i da je najverovatnije reč o plaćenim profesionalcima.

- Policija ne veruje da su se u Atinu preselili samo kako bi pobegli od ubica suprotstavljenog kavačkog klana, već svi dokazi iskusne istražitelje koji rade na ovom slučaju upućuju da su se u Grčku preselili jer su sedište škaljarskog klana preselili u glavni grad ove države - tvrde oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading