PREŽIVELI 17 ATENTATA: Neuspele likvidacije u ratu kotorskih klanova

Autor:

Hronika

19.05.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikšićanin Miloš Nilović Runjo (31), kojeg je prošle nedelje u kafiću na Vračaru u Beogradu pokušao da ubije Miloš Miljanović iz Herceg Novog, poslednja je u nizu neuspelih likvidacija "kavačkog" i "škaljarskog" klana. Ove dve kriminalne grupe iz Kotora izgubile su u međusobnim obračunima više od 40 ljudi, ali su, istovremeno, njihovi članovi preživeli čak 17 atentata!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema pisanju podgoričkog Dana, najviše sreće dosad su imali "škaljarac" Jovan Đurović i "kavčanin" Miloš Radonjić. Obojicu su ubice omašile po četiri puta.

- Đurović je najbliži smrti bio 2019. u Holandiji, kada je, umesto njega, u piceriji u Amsterdamu ubijen Goran Savić, koji je sa njim sedeo za stolom. Neverovatnu sreću imao je iste godine u Baru, kada je nasred raskrsnice sa njegovog automobila otpala bomba, koju su mu "kavčani" podmetnuli pod auto u nameri da ga dignu u vazduh - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Za njim ne zaostaje Miloš Radonjić iz suparničkog klana. U maju 2016. godine na Radonjića je pucano ispred njegove kuće u Tivtu. Pogođen je u rame i vrat, a ostao je i bez jednog oka. Prema optužnici crnogorskog tužilaštva, na njega je u martu iste godine pucao lično Jovan Vukotić, jedan od vođa "škaljaraca", što nije tako čest slučaj. Radonjić je preživeo još dva pokušaja ubistva.

Iste godine i vođa "kavčana" Slobodan Kašćelan preživeo je sačekušu u Novom Sadu. Ubica je ispalio oko 15 metaka ka njegovom autu, ali ga je samo jedan pogodio. I vođa "škaljaraca" Jovica Vukotić izbegao je smrt i to dok je boravio u beogradskom CZ. Naime, prošle godine, dok je čekao ekstradiciju u Crnu Goru, njemu su pokušali da sipaju otrov u hranu, ali je taj napad osujećen.

Izvadili mu sedam metaka

Svojevrstan rekord drži "škaljarac" Igor Krstović. Na njegov automobil 28. januara ove godine u Podgorici atentatori su ispalili 27 hitaca iz automatske puške, a sedam je završilo u njegovom telu. On je, ipak, preživeo napad. Operisan je u Kliničkom centru u Podgorici, pa u Hanoveru, odakle je proteran kada se saznalo da je u pitanju kriminalac. Iz Nemačke je helihopterom deportovan u pravcu Turske na dalje lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading