Radnice Centra za socijalni rad u Vranju dobile telefon od 1.000 evra da poguraju usvajanje deteta

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

18.05.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dvoje socijalnih radnika iz Vranja posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Nišu u ponedeljak ujutro odredilo je zadržavanje jer su kao službenici Centra za socijalni rad u junu 2019. godine navodno primili mito od porodice koja je želela da usvoji dete, kao "voditelji slučaja u predmetu usvojenja" jednog deteta.

Foto: Ilustracija

Sumnja se, kako saznaje juGmedia, da je jedna službenica navodno primila na poklon mobilni telefon u vrednosti 1.000 evra od osobe iz Bujanovca da donese rešenje kojim se zasniva usvojenje deteta, iako davalac mita u to vreme nije bio u Srbiji već u inostranstvu, zbog čega nisu postojali uslovi da se donese takvo rešenje.

Drugoosumnjičena osoba je u tome navodno pomogla tako što je napisala izveštaj u kome je lažno prikazano da se navodni davalac mita nalazi u Srbiji, te da postoje uslovi da usvoji dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milanče

19.05.2020 07:46

Sve centre proveriti. Legla kriminala sa velikim ovlašćenjima.