Dvojica napadača priznala napad na Petronijevića, tvrde da ih je provocirao!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

16.05.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica osumnjičenih delimično su na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu priznala napad na advokata Gorana Petronijevića (60) i bivšeg sudiju Vrhovnog kasacionog suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića (70), dok su druga dvojica u potpunosti negirala.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Petronijević

Svoj četvorici je Prvi osnovni sud u Beogradu na predlog tužilaštva odredio pritvor kako ne bi utocali na svedoke i oštećene, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Osumnjičeni za napad su A.U (40), Đ.N. (41), M.B. (53) i V.M. (40).

U saopštenju tužilaštva koje je objavljeno na njegovom sajtu navodi se da dvojica osumnjičenih priznaju samo da je došlo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih oštećeni provocirali. Negiraju da su oštećene šutirali nogama i da su ih udarali stolicama.

Druga dvojica u potpunosti negiraju radnje izvršenja krivičnih dela koja se svima stavljaju na teret, navodeći da su bili prisutni u bašti kafića zajedno sa ostalom dvojiicom, ali da su pre samog događaja otišli i da nisu učestvovali, navodi tužilaštvo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Kako se radi o pritvorskom predmetu, tužilastvo je najavilo da će u najkraćem roku sprovesti ostale dokazne radnje i to ispitivanje oštećenih, ispitivanje scedoka, veštačenje povreda.

Takođe, preduzeće i sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, a o čemu će javnost biti takođe blagovremeno obaveštena.

Napad na advokata i sudiju se dogodio nešto posle ponoći u bašti kafića u Njegoševoj ulici u Begradu.

Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading